Κόβετε στα τέσσερα τις πατάτες και τις βράζετε σε 2 φλιτζάνια νερό μαζί με το κρεμμύδι και το σκόρδο, προσθέτετε τις φακές αφού τις ξεπλύνετε και βράζετε με το αλάτι για 10 λεπτά προσθέτοντας νερό αν χρειαστεί, ανακατεύοντας συνεχώς όπως στον πουρέ σε χαμηλή φωτιά
Σε ένα μίξερ πρόσθετε τον πουρέ, και τα υπόλοιπα συστατικά. Γαρνίρετε με λίγο μαϊντανό και λίγο κρεμμύδι.
*Το αλάτι προτείνεται για ηλικίες άνω του 1 έτους.
Συνταγή: Σοφία Κανέλλου, Διαιτολόγος – Διατροφολόγος, MSc