Ρυθμίσεις Εκτύπωσης:

Πατέ κόκκινης φακής

Ένα τέλειο πατέ με βάση τη φακή για να ετοιμάσουμε ένα γρήγορο βραδινό ή ένα εύκολο σνακ!  
Συνταγή: Σοφία Κανέλλου, Διαιτολόγος – Διατροφολόγος, MSc
Χρόνος
Total Time: 40 λεπτά.
Υλικά:
  • 120 g κόκκινες φακές
  • 120 g πατάτα (1 μέτρια)
  • 1 clove σκόρδο
  • 1 κρεμμύδι ξερό (1 μικρό)
  • 2 tbsp μαιντανός (ψιλοκομμένος)
  • 1 tsp κουρκουμάς
  • 1 dash πιπέρι
  • 1 dash αλάτι* (ιωδιούχο)
  • 15 g ελαιόλαδο (εξαιρετικά παρθένο)
Ετοιμασία:
  1. Κόβετε στα τέσσερα τις πατάτες και τις βράζετε σε 2 φλιτζάνια νερό μαζί με το κρεμμύδι και το σκόρδο, προσθέτετε τις φακές αφού τις ξεπλύνετε και βράζετε με το αλάτι για 10 λεπτά προσθέτοντας νερό αν χρειαστεί, ανακατεύοντας συνεχώς όπως στον πουρέ σε χαμηλή φωτιά

  2. Σε ένα μίξερ πρόσθετε τον πουρέ, και τα υπόλοιπα συστατικά. Γαρνίρετε με λίγο μαϊντανό και λίγο κρεμμύδι.

Note

*Το αλάτι προτείνεται για ηλικίες άνω του 1 έτους.

 

Συνταγή: Σοφία Κανέλλου, Διαιτολόγος – Διατροφολόγος, MSc

 
Η συνταγή online: https://siniditidiatrofi.gr/recipe/pate-kokkinis-fakis/