Ρυθμίσεις Εκτύπωσης:

Πατέ κόκκινης φακής

Χρόνος
Total Time: 40 λεπτά.
Υλικά:
  • 120 γραμμάρια κόκκινες φακές
  • 120 γραμμάρια πατάτα (1 μέτρια)
  • 1 σκελίδες σκόρδο
  • 1 κρεμμύδι ξερό (1 μικρό)
  • 2 κουτάλια σούπας μαιντανός (ψιλοκομμένος)
  • 1 κουταλιές του τσαγιού κουρκουμάς
  • 1 πρέζες πιπέρι
  • 1 πρέζες αλάτι* (ιωδιούχο)
  • 15 γραμμάρια ελαιόλαδο (εξαιρετικά παρθένο)
Ετοιμασία:
  1. Κόβετε στα τέσσερα τις πατάτες και τις βράζετε σε 2 φλιτζάνια νερό μαζί με το κρεμμύδι και το σκόρδο, προσθέτετε τις φακές αφού τις ξεπλύνετε και βράζετε με το αλάτι για 10 λεπτά προσθέτοντας νερό αν χρειαστεί, ανακατεύοντας συνεχώς όπως στον πουρέ σε χαμηλή φωτιά

  2. Σε ένα μίξερ πρόσθετε τον πουρέ, και τα υπόλοιπα συστατικά. Γαρνίρετε με λίγο μαϊντανό και λίγο κρεμμύδι.

Note

*Το αλάτι προτείνεται για ηλικίες άνω του 1 έτους.

 

Συνταγή: Σοφία Κανέλλου, Διαιτολόγος – Διατροφολόγος, MSc