Ρυθμίσεις Εκτύπωσης:

Ομελέτα Tόφου

tofu omelette vegan dietitian
Χρόνος
Total Time: 35 λεπτά.
Υλικά:
    Για την ομελέτα:
  • 350 γραμμάρια silken tofu
  • 100 χιλιοστόλιτρα φυτικό ρόφημα (χωρίς ζάχαρη)
  • 30 γραμμάρια αλεύρι ρεβυθιού
  • 10 γραμμάρια διατροφική μαγιά
  • 3/4 κουταλιές του γλυκού κάλα ναμάκ* (μαύρο αλάτι Ιμαλαίων)
  • 1/2 κουταλιές του γλυκού σκόρδο σκόνη
  • 1/3 κουταλιές του γλυκού κουρκουμάς σκόνη
  • 1 κουτάλια σούπας ελαιόλαδο (εξαιρετικά παρθένο)
  • Για τη γέμιση:
  • λιαστές ντομάτες (ψιλοκομμένες)
  • 1/3 κόκκινο κρεμμύδι (ψιλοκομμένο)
  • μανιτάρια φρέσκα (ψιλοκομμένα)
  • αλάτι* (ιωδιούχο)
  • πιπέρι
  • σκόρδο
  • 1 φλιτζάνια σπανάκι (καλά πλυμένο)
Ετοιμασία:
  1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς κελσίου.

    Προσθέστε όλα τα υλικά της ομελέτας σε ένα μπλέντερ, και χτυπήστε μέχρι να έχετε ένα ομογενοποιημένο μείγμα.

    Ζεσταίνετε λίγο λάδι σε ένα τηγάνι και ρίχνετε το μείγμα στο τηγάνι. Απλώστε ομοιόμορφα και ψήστε για 3 λεπτά.

    Τοποθετήστε στο φούρνο και ψήστε για 25 λεπτά.

    Μέχρι να περάσουν τα 25 λεπτά, βάλτε σε ένα άλλο τηγάνι τις ψιλοκομμένες λιαστές ντομάτες. Προσθέστε λίγο ελαιόλαδο.

  2. Στη συνέχεια, προσθέστε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, τα μανιτάρια και σοτάρετε.

    Προσθέστε αλάτι, πιπέρι και σκόρδο

    Στο τέλος, προσθέστε το σπανάκι

    Βγάλτε το τηγάνι με την ομελέτα από το φούρνο. ΠΟΛΥ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ, ΤΟ ΧΕΡΟΥΛΙ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΚΑΥΤΟ. Είμαστε συνηθισμένοι στο να νομίζουμε ότι το χερούλι είναι  ασφαλές, και σχεδόν αυτόματα θέλουμε να το πιάσουμε. Γι 'αυτό παρακαλώ προσέξτε.

    Μεταφέρετε την ομελέτα σε ένα πιάτο και προσθέστε τη γέμιση.

    Διπλώστε, σερβίρετε και απολαύστε !

Note

*Το αλάτι δεν προτείνεται για ηλικίες κάτω του 1 έτους.

 

Συνταγή: Σοφία Κανέλλου, Διαιτολόγος – Διατροφολόγος, MSc