Ρυθμίσεις Εκτύπωσης:

Μούς από αμύγδαλα

Χρόνος
Total Time: 30 λεπτά.
Υλικά:
  • 250 γραμμάρια αμύγδαλα (αποφλοιωμένα)
  • 60 γραμμάρια βύνη ρυζιού (περίπου 4 κ.σ.)
  • 1/2 κουταλιές του τσαγιού βανίλια (φυσική)
  • 1 πρέζες αλάτι* (ιωδιούχο)
  • 500 χιλιοστόλιτρα χυμό μήλου (όσο πάρει)
Ετοιμασία:
  1. Βάλτε τα αμύγδαλα στο μπλέντερ μέχρι να γίνουν σκόνη, προσθέστε τη βανίλια και σιγά σιγά το μισό χυμό μήλου. 

  2. Προσθέστε τη βύνη ρυζιού, το αλάτι και τον υπόλοιπο χυμό μήλου. Χτυπήστε για 10-15 λεπτά.

  3. Σερβίρετε σε μπολάκι προσθέτοντας αποξηραμένα φρούτα ή/και μπισκότα χειροποίητα.

Note

*Το αλάτι προτείνεται για ηλικίες άνω του 1 έτους.

Δεν προτείνεται η χρήση γλυκαντικών σε ηλικίες κάτω του 1 έτους.

 

Συνταγή: Σοφία Κανέλλου, Διαιτολόγος – Διατροφολόγος, MSc