Ρυθμίσεις Εκτύπωσης:

Μούς από αμύγδαλα

Η μους από αμύγδαλα μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να γαρνίρει γλυκές σας δημιουργίες ή να καταναλωθεί ως γλυκό σνακ από μόνη της!

 

Συνταγή: Σοφία Κανέλλου, Διαιτολόγος – Διατροφολόγος, MSc

 

Χρόνος
Total Time: 30 λεπτά.
Υλικά:
  • 250 g αμύγδαλα (αποφλοιωμένα)
  • 60 g βύνη ρυζιού (περίπου 4 κ.σ.)
  • 1/2 tsp βανίλια (φυσική)
  • 1 pinch αλάτι* (ιωδιούχο)
  • 500 ml χυμό μήλου (όσο πάρει)
Ετοιμασία:
  1. Βάλτε τα αμύγδαλα στο μπλέντερ μέχρι να γίνουν σκόνη, προσθέστε τη βανίλια και σιγά σιγά το μισό χυμό μήλου. 

  2. Προσθέστε τη βύνη ρυζιού, το αλάτι και τον υπόλοιπο χυμό μήλου. Χτυπήστε για 10-15 λεπτά.

  3. Σερβίρετε σε μπολάκι προσθέτοντας αποξηραμένα φρούτα ή/και μπισκότα χειροποίητα.

Note

*Το αλάτι προτείνεται για ηλικίες άνω του 1 έτους.

Δεν προτείνεται η χρήση γλυκαντικών σε ηλικίες κάτω του 1 έτους.

 

Συνταγή: Σοφία Κανέλλου, Διαιτολόγος – Διατροφολόγος, MSc

Η συνταγή online: https://siniditidiatrofi.gr/recipe/mous-apo-amygdala/