Μουλιάζουμε το φαγόπυρο (ή την κινόα) σε 2½ φλιτζάνια νερό για 8 έως 12 ώρες.
Δεν στραγγίζουμε το φαγόπυρο και το προσθέτουμε μαζί με το ρεβυθάλευρο και το αλάτι σε ένα δοχείο για να το χτυπήσουμε με το ραβδομπλέντερ.
Αν θέλουμε, ενισχύουμε τη γεύση με ταχίνι ή φυστικοβούτυρο.
Για αλμυρή γεύση, προσθέτουμε μυρωδικά και μπαχαρικά.
Χτυπάμε μέχρι να γίνει ένας λείος, παχύρρευστος χυλός.
Ζεσταίνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Εναλλακτικά, χρησιμοποιούμε την ειδική συσκευή για μικρές κρέπες (κρεπιέρα).
Με μια κουτάλα, ρίχνουμε μικρή ποσότητα χυλού και φτιάχνουμε μικρά κρεπάκια, για να τα γυρίζουμε εύκολα με σπάτουλα.
Ψήνουμε 1-2 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να ροδίσουν.
Μπορούμε να τα κάνουμε σαντουιτσάκια και να τα γεμίζουμε όπως μας αρέσει:
*Το αλάτι και όλα τα γλυκαντικά δεν προτείνονται για ηλικίες κάτω του 1 έτους.
Συνταγή: Σοφία Κανέλλου, Διαιτολόγος – Διατροφολόγος, MSc