Ρυθμίσεις Εκτύπωσης:

Κρεπάκια Φαγόπυρου

Κρέπες από φαγόπυρο; Κι όμως γίνονται! Θρεπτικές, νόστιμες και ένα ακόμη πασπαρτού στα χέρια μας για να δοκιμάσουμε και να προσφέρουμε πολλούς συνδυασμούς! Συνταγή της Σοφίας Κανέλλου, Διαιτολόγος - Διατροφολόγος
Χρόνος
Total Time: 35 λεπτά.
Περιγραφή

Υλικά:
  • 1 φλιτζάνι φαγόπυρο
  • 1 πρεζα αλάτι
  • 2 κουτ. σούπας ρεβυθάλευρο
  • 2 κουτ. σούπας καρποβούτυρο 100% (όπως ταχίνι ή φυστικοβούτυρο)
  • 2,5 φλιτζάνια νερό
  • "αλμυρά"
  • διάφορα ψιλοκομμένα μυρωδικά (όπως μαιντανός ή άνηθος ή δυόσμος)
  • διάφορα μπαχαρικά (όπως κουρκουμάς ή κύμινο)
  • "γλυκά"
  • σοκολατοχούμους (δες τη συνταγή στην "Ετοιμασία")
Ετοιμασία:
  1. Μούλιασμα:

    Μουλιάζουμε το φαγόπυρο (ή την κινόα) σε 2½ φλιτζάνια νερό για 8 έως 12 ώρες.

    Ιδανικά το ετοιμάζουμε από το βράδυ.
  2. Ανάμειξη:
    • Δεν στραγγίζουμε το φαγόπυρο και το προσθέτουμε μαζί με το ρεβυθάλευρο και το αλάτι σε ένα δοχείο για να το χτυπήσουμε με το ραβδομπλέντερ.

    • Αν θέλουμε, ενισχύουμε τη γεύση με ταχίνι ή φυστικοβούτυρο.

    • Για αλμυρή γεύση, προσθέτουμε μυρωδικά και μπαχαρικά.

    • Χτυπάμε μέχρι να γίνει ένας λείος, παχύρρευστος χυλός.

  3. Ψήσιμο:
    • Ζεσταίνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Εναλλακτικά, χρησιμοποιούμε την ειδική συσκευή για μικρές κρέπες (κρεπιέρα).

    • Με μια κουτάλα, ρίχνουμε μικρή ποσότητα χυλού και φτιάχνουμε μικρά κρεπάκια, για να τα γυρίζουμε εύκολα με σπάτουλα.

    • Ψήνουμε 1-2 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να ροδίσουν.

  4. Σερβίρισμα:

    Μπορούμε να τα κάνουμε σαντουιτσάκια και να τα γεμίζουμε όπως μας αρέσει:

Note

*Το αλάτι και όλα τα γλυκαντικά δεν προτείνονται για ηλικίες κάτω του 1 έτους.

Συνταγή: Σοφία Κανέλλου, Διαιτολόγος – Διατροφολόγος, MSc

Keywords: vegan, φαγόπυρο, pancakes, κρέπα
Η συνταγή online: https://siniditidiatrofi.gr/recipe/krepakia-fagopyrou/