Μουλιάζετε τα μανιτάρια σε 4 φλιτζάνια του καφέ βραστό νερό για περίπου 20 λεπτά.
Σοτάρετε στην κατσαρόλα το κρεμμυδάκι με λίγο ελαιόλαδο και νερό, σουρώνετε και προσθέτετε τα μανιτάρια (κρατήστε το νερό!).
Μαγειρέψτε για 6-7 λεπτά προσθέτοντας αλατοπίπερο και το τζίντζερ. Αν χρειαστεί, προσθέστε με ένα κουτάλι λίγο από το νερό των μανιταριών.
Σβήστε με το υπόλοιπο νερό και αφού πάρει μια βράση, προσθέστε την κινόα ανακατεύοντας.
Κλείστε την κατσαρόλα και σε μέτρια φωτιά αφήστε για 15 λεπτά.