Ρυθμίσεις Εκτύπωσης:

Γλυκιά σαλάτα με σίκαλη

Μία νόστιμη και θρεπτική συνταγή με σίκαλη που βασίζεται στα κλασικά κόλυβα. Μπορεί να καταναλωθεί σαν ένα γλυκό πρωινό, προσφέροντας πολλές φυτικές ίνες, ιχνοστοιχεία και αντιοξειδωτικά! Συνταγή της Ζώταλη Αναστασίας, Διαιτολόγος – Διατροφολόγος, συνεργάτιδας του Εργαστηρίου Συνειδητής Διατροφής
Χρόνος
Total Time: 1 ώρα
Υλικά:
  • 1 φλιτζάνια σπόροι σίκαλης
  • 1 ρόδι μεγάλο
  • 1 κουτάλια σούπας κανέλα Κεϋλάνης (σκόνη)
  • 5 κουτάλια σούπας κορινθιακή σταφίδα
  • 1 κουτάλια σούπας μελάσα
  • 6 κουτάλια σούπας σπασμένα καρύδια
  • ψιλοκομμένα φύλλα μαϊντανού
Ετοιμασία:
  1. Σε ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε 1 φλιτζ. σίκαλη με 3 φλιτζ. νερό. Μόλις πάρουν μία βράση, χαμηλώνουμε τη φωτιά, βάζουμε το καπάκι και περιμένουμε 1 ώρα να απορροφήσει όλη την υγρασία η σίκαλη. Μπορούμε να ελέγχουμε, ανά κάποια διαστήματα.

  2. Εντωμεταξύ, καθαρίζουμε τα σποράκια του ροδιού, ξεπλένουμε και ψιλοκόβουμε τον μαϊντανό.

  3. Όταν είναι έτοιμη η σίκαλη, προσθέτουμε όλα τα υλικά, ανακατεύουμε και δοκιμάζουμε.