Ρυθμίσεις Εκτύπωσης:

Γλυκιά σαλάτα με σίκαλη

Χρόνος
Total Time: 1 ώρα
Υλικά:
  • 1 φλιτζάνι σπόροι σίκαλης
  • 1 ρόδι μεγάλο
  • 1 κουταλιά της σούπας κανέλα Κεϋλάνης (σκόνη)
  • 5 κουτάλια σούπας κορινθιακή σταφίδα
  • 1 κουταλιά της σούπας μελάσα
  • 6 κουτάλια σούπας σπασμένα καρύδια
  • ψιλοκομμένα φύλλα μαϊντανού
Ετοιμασία:
  1. Σε ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε 1 φλιτζ. σίκαλη με 3 φλιτζ. νερό. Μόλις πάρουν μία βράση, χαμηλώνουμε τη φωτιά, βάζουμε το καπάκι και περιμένουμε 1 ώρα να απορροφήσει όλη την υγρασία η σίκαλη. Μπορούμε να ελέγχουμε, ανά κάποια διαστήματα.

  2. Εντωμεταξύ, καθαρίζουμε τα σποράκια του ροδιού, ξεπλένουμε και ψιλοκόβουμε τον μαϊντανό.

  3. Όταν είναι έτοιμη η σίκαλη, προσθέτουμε όλα τα υλικά, ανακατεύουμε και δοκιμάζουμε.