Ρυθμίσεις Εκτύπωσης:

Χούμους με κόκκινη πιπεριά Φλωρίνης

Χρόνος
Total Time: 1 ώρα 10 λεπτά.
Υλικά:
  • 1 μεγάλη πιπεριά Φλωρίνης (ψητή ή έτοιμη ψητή σε άλμη)
  • 200 γραμμάρια ρεβύθια (μουλιασμένα)
  • 1 σκελίδες σκόρδο
  • 1 κουταλιές του τσαγιού κύμινο
  • 1 κουταλιές του τσαγιού πάπρικα (προαιρετικά καυτερή)
  • 1 κουταλιές του τσαγιού ιωδιούχο αλάτι*
  • 30 γραμμάρια εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο (2 κ.σ.)
  • 250 χιλιοστόλιτρα νερό από τα ρεβύθια (περίπου)
Ετοιμασία:
  1. Μουλιάζουμε τα ρεβύθια για 8-12 ώρες (ιδανικά αλλάζουμε το νερό κάθε 4 ώρες) και τα βράζουμε με μία σκελίδα σκόρδο, τουλάχιστον για μία ώρα, να μαλακώσουν αρκετά. Κρατάμε το νερό προς το παρόν.

  2. Στεγνώνουμε με μία πετσέτα τη πιπεριά, αν είναι από βάζο, την καθαρίζουμε από σπόρια και μαύρα σημεία, βγάζουμε τη φλούδα, αν υπάρχει.

  3. Στο μούλτι πολτοποιούμε τη πιπεριά στην αρχή με τα μπαχαρικά και στη συνέχεια προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά. Ανάλογα με την υφή που έχουμε, προσθέτουμε νερό από τα ρεβύθια ώστε να πάρουμε την υφή που θέλουμε.

Note

*Το αλάτι προτείνεται για ηλικίες άνω του 1 έτους

 

Συνταγή της Ζώταλη Αναστασίας, Διαιτολόγος – Διατροφολόγος, συνεργάτις του Εργαστηρίου Συνειδητής Διατροφής