Μουλιάζουμε τα ρεβύθια για 8-12 ώρες (ιδανικά αλλάζουμε το νερό κάθε 4 ώρες) και τα βράζουμε με μία σκελίδα σκόρδο, τουλάχιστον για μία ώρα, να μαλακώσουν αρκετά. Κρατάμε το νερό προς το παρόν.
Στεγνώνουμε με μία πετσέτα τη πιπεριά, αν είναι από βάζο, την καθαρίζουμε από σπόρια και μαύρα σημεία, βγάζουμε τη φλούδα, αν υπάρχει.
Στο μούλτι πολτοποιούμε τη πιπεριά στην αρχή με τα μπαχαρικά και στη συνέχεια προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά. Ανάλογα με την υφή που έχουμε, προσθέτουμε νερό από τα ρεβύθια ώστε να πάρουμε την υφή που θέλουμε.
*Το αλάτι προτείνεται για ηλικίες άνω του 1 έτους
Συνταγή της Ζώταλη Αναστασίας, Διαιτολόγος – Διατροφολόγος, συνεργάτις του Εργαστηρίου Συνειδητής Διατροφής