Ρυθμίσεις Εκτύπωσης:

Μπισκότα με φαντασία

Χρόνος
Total Time: 1 ώρα 38 λεπτά.
Υλικά:
  • 100 γραμμάρια σταφίδα σουλτανίνα
  • 10 γραμμάρια φλούδες λεμονιού (περίπου 1κ.σ., ακέρωτο)
  • 200 γραμμάρια τριμμένα καρότα (ή/και μήλα)
  • 100 γραμμάρια καρύδια χοντροσπασμένα (ή άλλο ξηρό καρπό)
  • 250 γραμμάρια αλεύρι (ολικής αλέσεως)
  • 100 γραμμάρια κορν φλάουρ
  • 1 φακελάκι μαγιά
  • 75 χιλιοστόλιτρα φυτικό ρόφημα σόγιας (ή ρυζιού ή χυμό μήλου)
  • 75 γραμμάρια εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο
  • 2 πρέζες κανέλα σε σκόνη
  • 1 πρέζες αλάτι* (ιωδιούχο)
Ετοιμασία:
  1. Βάλτε τη σταφίδα να μουλιάσει για 20 λεπτά, στραγγίστε και τεμαχίστε.

  2. Τοποθετήστε όλα τα υλικά σε ένα μπωλ και ζυμώστε μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μίγμα.

  3. Τοποθετήστε στο ψυγείο για περίπου μια ώρα.

  4. Πλάστε το μίγμα με τον πλάστη με πάχος περίπου 4mm και με ένα ποτήρι κόψτε τα μπισκότα και τοποθετήστε σε ταψί με αντικολλητική κόλλα.

  5. Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 °C για περίπου 10 λεπτά.

Note

*Το αλάτι προτείνεται για ηλικίες άνω του 1 έτους.

 

Συνταγή: Σοφία Κανέλλου, Διαιτολόγος – Διατροφολόγος, MSc