Ρυθμίσεις Εκτύπωσης:

Μπιφτέκια από Παντζαρόφυλλα

Υπάρχουν πολλές νόστιμες συνταγές εκεί έξω για να δοκιμάσουμε μπιφτέκια από παντζάρι....από παντζαρόφυλλα, όμως;

Πάμε να δούμε μία ιδέα για τα πιο υγιεινά, νόστιμα και γεμάτα λαχανικά φυτικά μπιφτέκια!

Συνταγή: Σοφία Κανέλλου, Διαιτολόγος – Διατροφολόγος, MSc

Χρόνος
Total Time: 1 ώρα 10 λεπτά.
Cooking Temp 180  °C
Υλικά:
  • 1 αρμαθιά παντζαρόφυλλα
  • 1 μέτριο καρότο
  • 1 μέτριο πράσο
  • 2 κρεμμυδάκια φρέσκα
  • 20 g ηλιόσπορος (2 κουτ. Σούπας)
  • 400 g γιαούρτι σόγιας (φυσική γεύση)
  • 4 κουτ. σούπας εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο
  • 1 κουταλιά του γλυκού baking powder
  • 240 g αλεύρι ολικής άλεσης που φουσκώνει μόνο του (2 φλιτζάνια)
  • 20 g αλεύρι ρεβυθιού (2 κουτ. Σούπας)
  • 10 g διατροφική μαγιά (εμπλουτισμένη με Β12)
  • 1/2 κουταλιά του γλυκού τζίντζερ (αποξηραμένο)
  • αλάτι ιωδιούχο* (κατά βούληση)
  • μαύρο πιπέρι (κατά βούληση)
Ετοιμασία:
  1. Ξεπλένω και ψιλοκόβω τα φύλλα από παντζάρι, τα φρέσκα κρεμμυδάκια, το καρότο και το πράσο.

  2. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι σοτάρω τα λαχανικά μου με λίγο νερό. Σε αυτό το βήμα μπορώ να προσθέσω το πιπέρι, το τζίντζερ και το αλάτι.

  3. Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύω το αλεύρι ολικής που φουσκώνει μόνο του με το baking powder και το ρεβυθάλευρο.

  4. Στο μπολ με τα άλευρα προσθέτω όλα τα υπόλοιπα υλικά - με τα σοταρισμένα λαχανικά- και ανακατεύω έως ότου έχω ένα ομογενοποιημένο μείγμα που στέκεται.

  5. Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180οC για 30 λεπτά.

    Μπορώ να ψήσω τα μπιφτέκια μου σε μία λαδόκολλα ή σε μικρές θήκες εάν θέλω να γίνουν πιο μικρά. 

Note

*Το αλάτι δεν προτείνεται για ηλικίες κάτω του 1 έτους.

Συνταγή: Σοφία Κανέλλου, Διαιτολόγος – Διατροφολόγος, MSc

Keywords: vegan, χειμώνας, παντζαρόφυλλα, μπιφτέκι
Η συνταγή online: https://siniditidiatrofi.gr/recipe/biftekia-apo-pantzarofylla/