Υπάρχουν πολλές νόστιμες συνταγές εκεί έξω για να δοκιμάσουμε μπιφτέκια από παντζάρι....από παντζαρόφυλλα, όμως;
Πάμε να δούμε μία ιδέα για τα πιο υγιεινά, νόστιμα και γεμάτα λαχανικά φυτικά μπιφτέκια!
Συνταγή: Σοφία Κανέλλου, Διαιτολόγος – Διατροφολόγος, MSc
Ξεπλένω και ψιλοκόβω τα φύλλα από παντζάρι, τα φρέσκα κρεμμυδάκια, το καρότο και το πράσο.
Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι σοτάρω τα λαχανικά μου με λίγο νερό. Σε αυτό το βήμα μπορώ να προσθέσω το πιπέρι, το τζίντζερ και το αλάτι.
Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύω το αλεύρι ολικής που φουσκώνει μόνο του με το baking powder και το ρεβυθάλευρο.
Στο μπολ με τα άλευρα προσθέτω όλα τα υπόλοιπα υλικά - με τα σοταρισμένα λαχανικά- και ανακατεύω έως ότου έχω ένα ομογενοποιημένο μείγμα που στέκεται.
Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180οC για 30 λεπτά.
Μπορώ να ψήσω τα μπιφτέκια μου σε μία λαδόκολλα ή σε μικρές θήκες εάν θέλω να γίνουν πιο μικρά.
*Το αλάτι δεν προτείνεται για ηλικίες κάτω του 1 έτους.
Συνταγή: Σοφία Κανέλλου, Διαιτολόγος – Διατροφολόγος, MSc