Ρυθμίσεις Εκτύπωσης:

Μπιφτεκάκια με λαχανικά και tempeh

Μπιφτεκάκια με λαχανικά και tempeh, vegan, macrobiotic food
Μπιφτεκάκια με λαχανικά και tempeh, vegan, macrobiotic food   Το Tempeh (Tem-pay) είναι ζυμούμενα ολόκληρα φασόλια σόγιας, με γεύση ξηρών καρπών και τη μοναδική γεύση της ζύμωσης. Αν και νέο στη Δύση, είναι πολύ δημοφιλές στη χορτοφαγική μαγειρική ως υποκατάστατο του κρέατος. Το πήραμε εμείς τώρα και το φέραμε στα δικά μας δεδομένα και στις δικές μας γεύσεις! Κουζινοπειράματα πετυχημένα!  
Συνταγή: Σοφία Κανέλλου, Διαιτολόγος – Διατροφολόγος, MSc
Χρόνος
Total Time: 4 ώρες 50 λεπτά.
Υλικά:
    Για τα κεφτεδάκια:
  • 400 g tempeh (μαριναρισμένο)
  • 90 g καρότο (τριμμένο)
  • 70 g κολοκυθάκι (τριμμένο)
  • 15 g λιναρόσπορο (σπασμένο)
  • 1/3 ματσάκι άνιθο (ψιλοκομμένο)
  • Για τη μαρινάδα:
  • 150 g κρεμμύδι ξερό
  • 2 clove σκόρδο
  • 15 ml σάλτσα σόγιας
  • 7 g μουστάρδα (χωρίς ζάχαρη)
  • 15 ml ελαιόλαδο (εξαιρετικά παρθένο)
  • πιπέρι (φρεσκοτριμμένο)
  • ρίγανη (αποξηραμένη)
Ετοιμασία:
  1. Βράζουμε το tempeh για 10 λεπτά και μετά το αφήνουμε στη μαρινάδα για 3-4 ώρες.

    Έπειτα με ένα ραβδομπλέντερ (ή απλό μπλέντερ) πολτοποιούμε το tempeh με τη μαρινάδα και τα ρίχνουμε σε ένα μπολ.

    Στο μπολ προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά μας, τα ομογενοποιούμε και πλάθουμε τα μπιφτεκάκια.

    Τα τοποθετούμε σε ένα ταψί με λαδόκολλα και τα ψήνουμε στους 180οC για 30 λεπτά.

Note

Συνταγή: Σοφία Κανέλλου, Διαιτολόγος – Διατροφολόγος, MSc

Η συνταγή online: https://siniditidiatrofi.gr/recipe/biftekakia-me-lachanika-kai-tempeh/