Ρυθμίσεις Εκτύπωσης:

Μπιφτεκάκια με λαχανικά και tempeh

Μπιφτεκάκια με λαχανικά και tempeh, vegan, macrobiotic food
Χρόνος
Total Time: 4 ώρες 50 λεπτά.
Υλικά:
    Για τα κεφτεδάκια:
  • 400 γραμμάρια tempeh (μαριναρισμένο)
  • 90 γραμμάρια καρότο (τριμμένο)
  • 70 γραμμάρια κολοκυθάκι (τριμμένο)
  • 15 γραμμάρια λιναρόσπορο (σπασμένο)
  • 1/3 ματσάκια άνιθο (ψιλοκομμένο)
  • Για τη μαρινάδα:
  • 150 γραμμάρια κρεμμύδι ξερό
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 15 χιλιοστόλιτρα σάλτσα σόγιας
  • 7 γραμμάρια μουστάρδα (χωρίς ζάχαρη)
  • 15 χιλιοστόλιτρα ελαιόλαδο (εξαιρετικά παρθένο)
  • πιπέρι (φρεσκοτριμμένο)
  • ρίγανη (αποξηραμένη)
Ετοιμασία:
  1. Βράζουμε το tempeh για 10 λεπτά και μετά το αφήνουμε στη μαρινάδα για 3-4 ώρες.

    Έπειτα με ένα ραβδομπλέντερ (ή απλό μπλέντερ) πολτοποιούμε το tempeh με τη μαρινάδα και τα ρίχνουμε σε ένα μπολ.

    Στο μπολ προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά μας, τα ομογενοποιούμε και πλάθουμε τα μπιφτεκάκια.

    Τα τοποθετούμε σε ένα ταψί με λαδόκολλα και τα ψήνουμε στους 180οC για 30 λεπτά.

Note

Συνταγή: Σοφία Κανέλλου, Διαιτολόγος – Διατροφολόγος, MSc