Ρυθμίσεις Εκτύπωσης:

Μπανανόψωμο

Το μπανανόψωμο είναι μία νόστιμη εναλλακτική για σνακ...χωρίς ζάχαρη!     Συνταγή της Ζώταλη Αναστασίας, Διαιτολόγος – Διατροφολόγος, συνεργάτιδας του Εργαστηρίου Συνειδητής Διατροφής
Χρόνος
Total Time: 55 λεπτά.
Υλικά:
  • 3 μέτριες μπανάνες (πολύ ώριμες)
  • 100 g φυτικό ρόφημα σόγιας (ή άλλου καρπού)
  • 200 g νιφάδες βρώμης (αλεσμένες)
  • 30 g λιναρόσπορος (κοπανισμένος)
  • 15 g μηλόξυδο
  • 15 g ελαιόλαδο
  • 0,5 tsp βανίλια bourbob
  • 50 g ξηροί καρποί (σπασμένοι)
  • 0,3 tsp ιωδιούχο αλάτι*
Ετοιμασία:
  1. Αφήνουμε τον λιναρόσπορο με 6 κ.σ. νερό σε ένα ποτήρι για 5 λεπτά. Εάν δεν έχουμε ολόκληρο λιναρόσπορο τον σπάμε στο μπλέντερ (έαν έχει 3 μαχαίρια ακόμη καλύτερα) ή με ένα γουδι.

  2. Σε ένα μεγάλο μπωλ λιώνουμε τις μπανάνες με ένα πηρούνι. Στη συνέχεια προσθέτετε όλα τα υλικά εκτός από τη βρώμη και ανακατεύουμε με ένα πηρούνι ή σύρμα.

  3. Μόλις ομογενοποιηθεί το μείγμα προσθέτουμε τη βρώμη και συνεχίζουμε το ανακάτεμα έως ότου πάρουμε ένα παχύρευστο χυλό.

  4. Βάζουμε το μείγμα σε μία φόρμα για κέικ και το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 40 λεπτά στους 180οC.

  5. Ιδανικά, μπορούμε να αφήσουμε το κέικ να κρυώσει στο φούρνο με την πόρτα της κουζίνας μισάνοιχτη.

Note

*Το αλάτι δεν προτείνεται για ηλικίες κάτω του 1 έτους.

 

Συνταγή της Ζώταλη Αναστασίας, Διαιτολόγος – Διατροφολόγος, συνεργάτις του Εργαστηρίου Συνειδητής Διατροφής

Η συνταγή online: https://siniditidiatrofi.gr/recipe/bananopsomo/