Ρυθμίσεις Εκτύπωσης:

Μπανανόψωμο

Χρόνος
Total Time: 55 λεπτά.
Υλικά:
  • 3 μέτριες μπανάνες (πολύ ώριμες)
  • 100 γραμμάρια φυτικό ρόφημα σόγιας (ή άλλου καρπού)
  • 200 γραμμάρια νιφάδες βρώμης (αλεσμένες)
  • 30 γραμμάρια λιναρόσπορος (κοπανισμένος)
  • 15 γραμμάρια μηλόξυδο
  • 15 γραμμάρια ελαιόλαδο
  • 0,5 κουταλιές του τσαγιού βανίλια bourbob
  • 50 γραμμάρια ξηροί καρποί (σπασμένοι)
  • 0,3 κουταλιές του τσαγιού ιωδιούχο αλάτι*
Ετοιμασία:
  1. Αφήνουμε τον λιναρόσπορο με 6 κ.σ. νερό σε ένα ποτήρι για 5 λεπτά. Εάν δεν έχουμε ολόκληρο λιναρόσπορο τον σπάμε στο μπλέντερ (έαν έχει 3 μαχαίρια ακόμη καλύτερα) ή με ένα γουδι.

  2. Σε ένα μεγάλο μπωλ λιώνουμε τις μπανάνες με ένα πηρούνι. Στη συνέχεια προσθέτετε όλα τα υλικά εκτός από τη βρώμη και ανακατεύουμε με ένα πηρούνι ή σύρμα.

  3. Μόλις ομογενοποιηθεί το μείγμα προσθέτουμε τη βρώμη και συνεχίζουμε το ανακάτεμα έως ότου πάρουμε ένα παχύρευστο χυλό.

  4. Βάζουμε το μείγμα σε μία φόρμα για κέικ και το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 40 λεπτά στους 180οC.

  5. Ιδανικά, μπορούμε να αφήσουμε το κέικ να κρυώσει στο φούρνο με την πόρτα της κουζίνας μισάνοιχτη.

Note

*Το αλάτι δεν προτείνεται για ηλικίες κάτω του 1 έτους.

 

Συνταγή της Ζώταλη Αναστασίας, Διαιτολόγος – Διατροφολόγος, συνεργάτις του Εργαστηρίου Συνειδητής Διατροφής