Ρυθμίσεις Εκτύπωσης:

Αζούκι με κολοκύθα και κρεμμύδι

Χρόνος
Total Time: 1 ώρα 50 λεπτά.
Υλικά:
  • 200 γραμμάρια adjuki φασόλια (μουλιασμένα από το προηγούμενο βράδυ)
  • 150 γραμμάρια κολοκύθα (3/4 φλ., κυβάκια, με τη φλούδα αν δεν είναι σκληρή)
  • 50 γραμμάρια κρεμμύδι ξερό (1/4 φλ. σε μεγάλα κυβάκια)
  • 1 τεμ. φύκι kombu (κομμάτι 4 εκατοστά)
  • 1 πρέζες θαλασσινό αλάτι
Ετοιμασία:
  1. Βάζουμε το κόμπου στον πάτο της κατσαρόλα, τα φασόλια από πάνω, προσθέτοντας από πάνω την κολοκύθα και πιο πάνω το κρεμμύδι.
  2. Προσθέτουμε νερό, τόσο όσο να σκεπάζει τα φασόλια.
  3. Φέρνουμε σε σημείο βρασμού και χαμηλώνουμε τη φωτιά.
  4. Αφήνουμε να σιγοβράσει για 1 ώρα.
    Ελέγχουμε αν χρειάζεται νερό κατά την πορεία και προσθέτουμε λίγο-λίγο κρύο νερό.
  5. Μετά τη μία ώρα, προσθέτουμε το αλάτι και συνεχίζουμε το βράσιμο για άλλα 20-30 λεπτά, μέχρι τα φασόλια να είναι αρκετά μαλακά.
  6. ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ:
    • Αν χρειαστεί να δοκιμάσουμε, δεν ανακατεύουμε τα υλικά μεταξύ τους!     
    • Αν χρησιμοποιήσουμε χύτρα ταχύτητας, το Βήμα 3 είναι 45 λεπτά και το Βήμα 4, γίνεται όπως αναφέρεται
Note

*Το αλάτι προτείνεται για ηλικίες άνω του 1 έτους.

 

Συνταγή: Σταύρος Καραγιλάνης, oneproject.