Ρυθμίσεις Εκτύπωσης:

Άσπρα φασόλια με βότανα

Τα φασόλια είναι πλούσια σε πρωτείνη, σίδηρο, φυτικές ίνες, φώσφορο και άμυλα βραδείας διάσπασης...μία εξαιρετική επιλογή για το μεσημεριανό ή το βραδινό μας! Φτιάξαμε ένα πιάτο γεμάτο με αρώματα και τα μικροθρεπτικά συστατικά που έχουν να μας προσφέρουν τα βότανα μας!  
Συνταγή: Σοφία Κανέλλου, Διαιτολόγος – Διατροφολόγος, MSc
Χρόνος
Total Time: 55 λεπτά.
Υλικά:
  • 80 g φασόλια Πρεσπών (βρασμένα, στραγγισμένα)
  • 15 ml ελαιόλαδο (εξαιρετικά παρθένο)
  • 1 clove σκόρδο
  • 2 ντομάτες (ψιλοκομμένες, μέτριες)
  • 1/2 φλιτζάνι φρέσκο βασιλικό και φασκόμηλο
  • 1 dash αλάτι* (ιωδιούχο)
  • 1 dash πιπέρι (φρεσκοτριμμένο)
  • 10 ml μηλόξυδο
Ετοιμασία:
  1. Σοτάρετε το λάδι με λίγο νερό σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε το σκόρδο και το φασκόμηλο και αφήστε να μαγειρευτούν για 2 λεπτά. Προσθέστε τις ντομάτες και τα φασόλια, αλάτι, πιπέρι και αφήνουμε να σιγοβράσουν για 10 λεπτά ακόμα.

  2. Κατεβάζετε από τη φωτιά, προσθέτετε το ξύδι, βασιλικό και σερβίρετε ζεστό ή σαν κρύο πιάτο.

     
     
     
Note

*Το αλάτι προτείνεται για ηλικίες άνω του 1 έτους.

 

Συνταγή: Σοφία Κανέλλου, Διαιτολόγος – Διατροφολόγος, MSc

 
 
Η συνταγή online: https://siniditidiatrofi.gr/recipe/aspra-fasolia-me-votana/