Ρυθμίσεις Εκτύπωσης:

Άσπρα φασόλια με βότανα

Χρόνος
Total Time: 55 λεπτά.
Υλικά:
  • 80 γραμμάρια φασόλια Πρεσπών (βρασμένα, στραγγισμένα)
  • 15 χιλιοστόλιτρα ελαιόλαδο (εξαιρετικά παρθένο)
  • 1 σκελίδες σκόρδο
  • 2 ντομάτες (ψιλοκομμένες, μέτριες)
  • 1/2 φλιτζάνια φρέσκο βασιλικό και φασκόμηλο
  • 1 πρέζες αλάτι* (ιωδιούχο)
  • 1 πρέζες πιπέρι (φρεσκοτριμμένο)
  • 10 χιλιοστόλιτρα μηλόξυδο
Ετοιμασία:
  1. Σοτάρετε το λάδι με λίγο νερό σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε το σκόρδο και το φασκόμηλο και αφήστε να μαγειρευτούν για 2 λεπτά. Προσθέστε τις ντομάτες και τα φασόλια, αλάτι, πιπέρι και αφήνουμε να σιγοβράσουν για 10 λεπτά ακόμα.

  2. Κατεβάζετε από τη φωτιά, προσθέτετε το ξύδι, βασιλικό και σερβίρετε ζεστό ή σαν κρύο πιάτο.

     
     
     
Note

*Το αλάτι προτείνεται για ηλικίες άνω του 1 έτους.

 

Συνταγή: Σοφία Κανέλλου, Διαιτολόγος – Διατροφολόγος, MSc