Ρυθμίσεις Εκτύπωσης:

Ζυμωμένο Σκόρδο

Πηγή εικόνας: culturedfoodlife.com

Χρόνος
Total Time: 10 λεπτά.
Υλικά:
  • 20 clove σκόρδο (ξεφλουδισμένες)
  • 0,5 tsp αλάτι
  • νερό (φιλτραρισμένο)
  • Προεραιτικά:
  • 2 tbsp ζουμί από ξινολάχανο
Ετοιμασία:
  1. Τοποθετήστε τις σκελίδες σκόρδου σε ένα γυάλινο βάζο.
  2. Προσθέστε νερό, αλάτι και - προαιρετικά - το ζουμί του ξινολάχανου.
  3. Γεμίστε το δοχείο με φιλτραρισμένο νερό.
  4. Αφήστε το σε ένα σκιερό και δροσερό μέρος για 3-4 ημέρες, έως ότου στο βάζο να υπάρχουν φυσαλίδες.
  5. Φυλάξτε στο ψυγείο.

Note
Το ζυμωμένο σκόρδο είναι εξαιρετικά αφρώδες. 
Αυτό συμβαίνει επειδή το σκόρδο είναι ένα πρεβιοτικό, το οποίο είναι τρόφιμο για βακτήρια.
 
Παραλλαγμένη συνταγή από : culturedfoodlife.com
Η συνταγή online: https://siniditidiatrofi.gr/recipe/zymomeno-skordo/