Ρυθμίσεις Εκτύπωσης:

Ζυμωμένο Σκόρδο

Χρόνος
Total Time: 10 λεπτά.
Υλικά:
  • 20 σκελίδες σκόρδο (ξεφλουδισμένες)
  • 0,5 κουταλιές του τσαγιού αλάτι
  • νερό (φιλτραρισμένο)
  • Προεραιτικά:
  • 2 κουτάλια σούπας ζουμί από ξινολάχανο
Ετοιμασία:
  1. Τοποθετήστε τις σκελίδες σκόρδου σε ένα γυάλινο βάζο.
  2. Προσθέστε νερό, αλάτι και - προαιρετικά - το ζουμί του ξινολάχανου.
  3. Γεμίστε το δοχείο με φιλτραρισμένο νερό.
  4. Αφήστε το σε ένα σκιερό και δροσερό μέρος για 3-4 ημέρες, έως ότου στο βάζο να υπάρχουν φυσαλίδες.
  5. Φυλάξτε στο ψυγείο.

Note
Το ζυμωμένο σκόρδο είναι εξαιρετικά αφρώδες. 
Αυτό συμβαίνει επειδή το σκόρδο είναι ένα πρεβιοτικό, το οποίο είναι τρόφιμο για βακτήρια.
 
Παραλλαγμένη συνταγή από : culturedfoodlife.com