Η έμπνευση για αυτό το πιάτο δεν είναι άλλη από το σπανακόρυζο. Αλλάζοντας το δημητριακό και προσθέτοντας επιπλέον λαχανικά μπορούμε να ετοιμάσουμε πολλά διαφορετικά γεύματα, κάθε φορά με τα λαχανικά που έχουμε στην κουζίνα μας!
Ρίχνουμε σε ζεσταμένο μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα μπαχαρικά, το σιναπόσπορο (ή σουσάμι), το κρεμμυδάκι, τα μανιτάρια και το καρότο μέχρι να μαλακώσουν (περίπου 5 λεπτά) και το σκόρδο μετά από λίγο.
Προσθέτουμε το σπανάκι και συνεχίζουμε το μαγείρεμα μέχρι να μαλακώσει (1-2 λεπτά, ΜΗΝ το παραμαγειρέψετε).
Προσθέτουμε τη μισή ποσότητα μαϊντανού, το πλιγούρι και λίγο αλάτι και ανακατεύουμε.
Εάν έχει αρκετή υγρασία, μπορούμε να αφήσουμε το τηγάνι στο σβηστό μάτι για λίγα λεπτά.
Σερβίρουμε σε βαθύ πιάτο γαρνίροντας με τον υπόλοιπο μαϊντανό.
*Το αλάτι προτείνεται για ηλικίες άνω του 1 έτους.
συνταγή της Ζώταλη Αναστασίας, Διαιτολόγος - Διατροφολόγος, συνεργάτις του Εργαστηρίου Συνειδητής Διατροφής