Ρυθμίσεις Εκτύπωσης:

Ζεστή Σαλάτα με Πλιγούρι και Σπανάκι

Η έμπνευση για αυτό το πιάτο δεν είναι άλλη από το σπανακόρυζο. Αλλάζοντας το δημητριακό και προσθέτοντας επιπλέον λαχανικά μπορούμε να ετοιμάσουμε πολλά διαφορετικά γεύματα, κάθε φορά με τα λαχανικά που έχουμε στην κουζίνα μας!

Χρόνος
Total Time: 1 ώρα
Υλικά:
  • 1,5 φλιτζάνι πλιγούρι
  • 2 σκελίδες σκόρδο (ψιλοκομμένες)
  • 2 κουταλιά του γλυκού ιωδιούχο αλάτι*
  • 1 κουταλιά του γλυκού κουρκουμάς (σε σκόνη)
  • 1 κουταλιά του γλυκού garam masala (ή κίτρινο κάρρυ σε σκόνη)
  • μαύρο πιπέρι (φρεσκοτριμμένο)
  • 3 κουτ σούπας εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο
  • 2 κουταλιά του γλυκού σιναπόσπορο (ή σουσάμι ή μαυροσούσαμο)
  • 1 φρέσκο κρεμμυδάκι (ψιλοκομμένο)
  • 1,5 φλιτζάνι καρότο (τριμμένο)
  • 6 φλιτζάνια φρέσκο σπανάκι
  • 2 φλιτζάνια μαϊντανός (ψιλοκομμένος)
  • 300 g μανιτάρια portobello (σε μικρά κυβάκια)
Ετοιμασία:
  1. Ρίχνουμε σε ζεσταμένο μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα μπαχαρικά, το σιναπόσπορο (ή σουσάμι), το κρεμμυδάκι, τα μανιτάρια και το καρότο μέχρι να μαλακώσουν (περίπου 5 λεπτά) και το σκόρδο μετά από λίγο.

  2. Προσθέτουμε το σπανάκι και συνεχίζουμε το μαγείρεμα μέχρι να μαλακώσει (1-2 λεπτά, ΜΗΝ το παραμαγειρέψετε).

  3. Προσθέτουμε τη μισή ποσότητα μαϊντανού, το πλιγούρι και λίγο αλάτι και ανακατεύουμε.

  4. Εάν έχει αρκετή υγρασία, μπορούμε να αφήσουμε το τηγάνι στο σβηστό μάτι για λίγα λεπτά.

  5. Σερβίρουμε σε βαθύ πιάτο γαρνίροντας με τον υπόλοιπο μαϊντανό.

    Εάν θέλουμε, μπορούμε να προσθέσουμε και κάποιο όσπριο που έχουμε έτοιμο, όπως ρεβύθια, για να δημιουργήσουμε ένα ολοκληρωμένο γεύμα.
Note

*Το αλάτι προτείνεται για ηλικίες άνω του 1 έτους.

συνταγή της Ζώταλη Αναστασίας, Διαιτολόγος - Διατροφολόγος, συνεργάτις του Εργαστηρίου Συνειδητής Διατροφής

Keywords: vegan, πλιγούρι, σπανάκι, nutfree, χειμώνας
Η συνταγή online: https://siniditidiatrofi.gr/recipe/zesti-salata-me-pligouri-kai-spanaki/