Ρυθμίσεις Εκτύπωσης:

Vegan Τούρτα Σοκολατίνα

Η πιο κλασική ιδέα για τούρτα σε μία vegan και πιο θρεπτική εκδοχή!  
Συνταγή: Σοφία Κανέλλου, Διαιτολόγος – Διατροφολόγος, MSc
Υλικά:
    Για τη βάση:
  • 140 g ωμά φουντούκια και αμύγδαλα (μουλιασμένα για 20 λεπτά)
  • 150 g χουρμάδες (μουλιασμένοι για 10 λεπτά)
  • 45 g νιφάδες βρώμης
  • 60 g ρόφημα σόγιας (ενισχυμένο με ασβέστιο)
  • 24 g ωμό κακάο (4 κ.σ.)
  • 15 g σιρόπι σφενδάμου (1 κ.σ.)
  • Για τη γέμιση:
  • 400 g ωμά φουντούκια, κάσιους και αμύγδαλα (μουλιασμένα για 20 λεπτά)
  • 250 g ρόφημα σόγιας
  • 60 g σιρόπι σφενδάμου
  • 200 g σοκολάτα (>80% κακάο, vegan)
  • 1 μεγάλη μπανάνα (ώριμη, κατεψυγμένη)
  • Για την επικάλυψη:
  • 100 g σοκολάτα (>80% κακάο, vegan)
  • 100 g ρόφημα σόγιας
  • 50 g φουντούκια (για γαρνίρισμα)
Ετοιμασία:
    Για τη βάση:
  1. Μουλιάστε τα φουντούκια και τα αμύγδαλα σε χλιαρό νερό για 20 λεπτά. Ταυτόχρονα ψιλοκόψτε και μουλιάστε τους χουρμάδες για 10 λεπτά. Στη συνέχεια, βάλτε στο μπλέντερ πρώτα τα στεγνά υλικά και μετά τους χουρμάδες, το γάλα, το σιρόπι μέχρι να ομογενοποιηθούν. Το ανακάτεμα των υγρών μπορεί να γίνει σε ένα μπωλ με τα χέρια. Να πλάσετε τη ζύμη που θα δημιουργηθεί. Με τα δάχτυλα πατήστε για να ανοίξει η ζύμη σε ένα τσέρκι ή ταρτιέρα. Τοποθετήστε για λίγο στο ψυγείο.

  2. Για τη γέμιση:
  3. Πολτοποιήστε τους ξηρούς καρπούς. Λιώστε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί. Πολτοποιήστε τη μπανάνα, και προσθέστε το γάλα, το σιρόπι και ομογενοποιήστε σε ένα μπωλ όλα τα υλικά. Κατόπιν, τοποθετήστε τη γέμιση πάνω στην κρύα βάση.

  4. Για την επικάλυψη:
  5. Λιώστε σε μπεν μαρί τη σοκολάτα και προσθέστε το γάλα. Περιχύστε την τούρτα και πασπαλίστε με μισοσπασμένα τα υπόλοιπα φουντούκια. Τοποθετήστε στο ψυγείο για τουλάχιστον 3 ώρες.

Note

*Τα γλυκαντικά δεν προτείνονται για ηλικίες κάτω του 1 έτους.

 

Συνταγή: Σοφία Κανέλλου, Διαιτολόγος – Διατροφολόγος, MSc

 
Η συνταγή online: https://siniditidiatrofi.gr/recipe/vegan-tourta-sokolatina/