Μουλιάστε τα φουντούκια και τα αμύγδαλα σε χλιαρό νερό για 20 λεπτά. Ταυτόχρονα ψιλοκόψτε και μουλιάστε τους χουρμάδες για 10 λεπτά. Στη συνέχεια, βάλτε στο μπλέντερ πρώτα τα στεγνά υλικά και μετά τους χουρμάδες, το γάλα, το σιρόπι μέχρι να ομογενοποιηθούν. Το ανακάτεμα των υγρών μπορεί να γίνει σε ένα μπωλ με τα χέρια. Να πλάσετε τη ζύμη που θα δημιουργηθεί. Με τα δάχτυλα πατήστε για να ανοίξει η ζύμη σε ένα τσέρκι ή ταρτιέρα. Τοποθετήστε για λίγο στο ψυγείο.
Πολτοποιήστε τους ξηρούς καρπούς. Λιώστε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί. Πολτοποιήστε τη μπανάνα, και προσθέστε το γάλα, το σιρόπι και ομογενοποιήστε σε ένα μπωλ όλα τα υλικά. Κατόπιν, τοποθετήστε τη γέμιση πάνω στην κρύα βάση.
Λιώστε σε μπεν μαρί τη σοκολάτα και προσθέστε το γάλα. Περιχύστε την τούρτα και πασπαλίστε με μισοσπασμένα τα υπόλοιπα φουντούκια. Τοποθετήστε στο ψυγείο για τουλάχιστον 3 ώρες.
*Τα γλυκαντικά δεν προτείνονται για ηλικίες κάτω του 1 έτους.
Συνταγή: Σοφία Κανέλλου, Διαιτολόγος – Διατροφολόγος, MSc