Ρυθμίσεις Εκτύπωσης:

Vegan Τούρτα Σοκολατίνα

Υλικά:
    Για τη βάση:
  • 140 γραμμάρια ωμά φουντούκια και αμύγδαλα (μουλιασμένα για 20 λεπτά)
  • 150 γραμμάρια χουρμάδες (μουλιασμένοι για 10 λεπτά)
  • 45 γραμμάρια νιφάδες βρώμης
  • 60 γραμμάρια ρόφημα σόγιας (ενισχυμένο με ασβέστιο)
  • 24 γραμμάρια ωμό κακάο (4 κ.σ.)
  • 15 γραμμάρια σιρόπι σφενδάμου (1 κ.σ.)
  • Για τη γέμιση:
  • 400 γραμμάρια ωμά φουντούκια, κάσιους και αμύγδαλα (μουλιασμένα για 20 λεπτά)
  • 250 γραμμάρια ρόφημα σόγιας
  • 60 γραμμάρια σιρόπι σφενδάμου
  • 200 γραμμάρια σοκολάτα (>80% κακάο, vegan)
  • 1 μεγάλη μπανάνα (ώριμη, κατεψυγμένη)
  • Για την επικάλυψη:
  • 100 γραμμάρια σοκολάτα (>80% κακάο, vegan)
  • 100 γραμμάρια ρόφημα σόγιας
  • 50 γραμμάρια φουντούκια (για γαρνίρισμα)
Ετοιμασία:
    Για τη βάση:
  1. Μουλιάστε τα φουντούκια και τα αμύγδαλα σε χλιαρό νερό για 20 λεπτά. Ταυτόχρονα ψιλοκόψτε και μουλιάστε τους χουρμάδες για 10 λεπτά. Στη συνέχεια, βάλτε στο μπλέντερ πρώτα τα στεγνά υλικά και μετά τους χουρμάδες, το γάλα, το σιρόπι μέχρι να ομογενοποιηθούν. Το ανακάτεμα των υγρών μπορεί να γίνει σε ένα μπωλ με τα χέρια. Να πλάσετε τη ζύμη που θα δημιουργηθεί. Με τα δάχτυλα πατήστε για να ανοίξει η ζύμη σε ένα τσέρκι ή ταρτιέρα. Τοποθετήστε για λίγο στο ψυγείο.

  2. Για τη γέμιση:
  3. Πολτοποιήστε τους ξηρούς καρπούς. Λιώστε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί. Πολτοποιήστε τη μπανάνα, και προσθέστε το γάλα, το σιρόπι και ομογενοποιήστε σε ένα μπωλ όλα τα υλικά. Κατόπιν, τοποθετήστε τη γέμιση πάνω στην κρύα βάση.

  4. Για την επικάλυψη:
  5. Λιώστε σε μπεν μαρί τη σοκολάτα και προσθέστε το γάλα. Περιχύστε την τούρτα και πασπαλίστε με μισοσπασμένα τα υπόλοιπα φουντούκια. Τοποθετήστε στο ψυγείο για τουλάχιστον 3 ώρες.

Note

*Τα γλυκαντικά δεν προτείνονται για ηλικίες κάτω του 1 έτους.

 

Συνταγή: Σοφία Κανέλλου, Διαιτολόγος – Διατροφολόγος, MSc