Ρυθμίσεις Εκτύπωσης:

Vegan Σπανακοτυρόπιτα

vegan spinach pie
vegan spinach pie Αν είσαι και εσύ vegan, ακολουθείς μία φυτική διατροφή ή απλά θέλεις μία ακόμη νόστιμη ιδέα για να φτιάξεις την πίτα σου; Είμαστε εδώ για εσένα, ετοιμάσαμε μία νέα συνταγή, ένα πείραμα που πέτυχε!   Συνταγή: Σοφία Κανέλλου, Διαιτολόγος – Διατροφολόγος, MSc  
Χρόνος
Total Time: 1 ώρα
Υλικά:
  • 250 g φαρίνα που φουγκώνει
  • 50 g ρεβυθάλευρο
  • 60 ml εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο
  • 100 g κάσιους (τριμμένα)
  • 500 g σπανάκι κατεψυγμένο (ή ωμό, ανάλογα με την εποχή)
  • 1 ματσάκι φρέσκο κρεμμυδάκι
  • 1/2 ματσάκι άνηθος
  • 100 g γιαούρτι σόγιας (φυσική γεύση)
  • αλάτι*
  • πιπέρι (φρεσκοτριμμένο μαύρο)
Ετοιμασία:
  1. Ετοιμάζουμε ένα χυλό με τα άλευρα και 300ml χλιαρό νερό. Ιδανικά, αφήνουμε το χυλό για 4 ώρες (μόνο σε περιπτώσεις που δεν είμαστε εξοικειωμένοι με την κατανάλωση οσπρίων σε συχνή βάση).

    Ζεματάμε τα λαχανικά σε ένα αντικολλητικό σκεύος έως ότου μαλακώσουν.

  2. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C.

    Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μας με το χυλό και απλώνουμε το μείγμα μας σε μία ορθογώνια φόρμα για κεικ με λαδόκολλα.

    Ψήνουμε για 45 λεπτά και μετά αφήνουμε λίγη ώρα να κρυώσει.

    Το φαγητό μας είναι έτοιμο!

Note

*Το αλάτι προτείνεται για ηλικίες άνω του 1 έτους.

 

Συνταγή: Σοφία Κανέλλου, Διαιτολόγος – Διατροφολόγος, MSc

Η συνταγή online: https://siniditidiatrofi.gr/recipe/vegan-spanakotyropita/