Ρυθμίσεις Εκτύπωσης:

Vegan Σπανακοτυρόπιτα

vegan spinach pie
Χρόνος
Total Time: 1 ώρα
Υλικά:
  • 250 γραμμάρια φαρίνα που φουγκώνει
  • 50 γραμμάρια ρεβυθάλευρο
  • 60 χιλιοστόλιτρα εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο
  • 100 γραμμάρια κάσιους (τριμμένα)
  • 500 γραμμάρια σπανάκι κατεψυγμένο (ή ωμό, ανάλογα με την εποχή)
  • 1 ματσάκια φρέσκο κρεμμυδάκι
  • 1/2 ματσάκια άνηθος
  • 100 γραμμάρια γιαούρτι σόγιας (φυσική γεύση)
  • αλάτι*
  • πιπέρι (φρεσκοτριμμένο μαύρο)
Ετοιμασία:
  1. Ετοιμάζουμε ένα χυλό με τα άλευρα και 300ml χλιαρό νερό. Ιδανικά, αφήνουμε το χυλό για 4 ώρες (μόνο σε περιπτώσεις που δεν είμαστε εξοικειωμένοι με την κατανάλωση οσπρίων σε συχνή βάση).

    Ζεματάμε τα λαχανικά σε ένα αντικολλητικό σκεύος έως ότου μαλακώσουν.

  2. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C.

    Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μας με το χυλό και απλώνουμε το μείγμα μας σε μία ορθογώνια φόρμα για κεικ με λαδόκολλα.

    Ψήνουμε για 45 λεπτά και μετά αφήνουμε λίγη ώρα να κρυώσει.

    Το φαγητό μας είναι έτοιμο!

Note

*Το αλάτι προτείνεται για ηλικίες άνω του 1 έτους.

 

Συνταγή: Σοφία Κανέλλου, Διαιτολόγος – Διατροφολόγος, MSc