Βράζω ή ατμίζω το tempeh για 10 λεπτά και μετά το κόβω σε κυβάκια.
Σε ένα μεγάλο και βαθύ αντικολλητικό τηγάνι με ελάχιστο ελαιόλαδο, σοτάρω το κρεμμύδι, το σκόρδο, το πράσο, την πιπεριά και το καρότο μαζί με τα μπαχαρικά. Προσοχή, καλύτερα να προσθέτω ένα ένα τα διαφορετικά λαχανικά ώστε να μαλακώσουν σωστά, ξεκινώντας με το κρεμμύδι, το σκόρδο, τα ψιλοκομμένα φύλλα (και κοτσάνι) του κουνουπιδιού και το πράσο.
Αν χρειαστεί, προσθέτω λίγο νερό για το σοτάρισμα.
Εντωμεταξύ, σε μία μικρή κατσαρόλα, ζεματάω για 5-10 λεπτά τη γλυκοπατάτα και το μπρόκολο (προσωπικά μου αρέσει το τραγανό στοιχείο οπότε αφήνω τα κυβάκια γλυκοπατάτας 10 λεπτά να μαγειρευτούν και στα τελευταία λεπτά προσθέτω και τα φουντάκια μπρόκολου).
Αφού μαλακώσουν τα λαχανικά που βράζω, τα αφήνω να σουρώσουν λίγα λεπτά.
Στο τηγάνι μου, προσθέτω τον τοματοπελτέ και τον σοτάρω για 2 λεπτά. Μετά, προσθέτω το tempeh για άλλα 2 λεπτά, τα edamame και τα βραστά λαχανικά. Τα κάνω ένα ανακάτεμα.
Τώρα, θα βάλουμε το γάλα καρύδας μαζί με την κρέμα σόγιας και θα αφήσουμε να μαγειρευτούν όλα μαζί για 10 λεπτά περίπου, σε χαμηλή θερμοκρασία με καπάκι. Μόλις περάσει ο χρόνος δοκιμάζω και διορθώνω τη γεύση. Λίγη προσοχή με το αλάτι γιατί μόλις μπει ο χυμός λεμονιού, η αλμυρότητα θα γίνει πιο έντονη.
Το τζίντζερ, ο χυμός λεμονιού, η φλούδα και ο μαΐντανός προστίθενται αφού κλείσω τη φωτιά.
*Το αλάτι και το miso προτείνονται για ηλικίες άνω του 1 έτους.
Σερβίρετε το πιάτο με ένα ρύζι που αγαπάτε ή με κεχρί!
Συνταγή της Ζώταλη Αναστασίας, Διαιτολόγος – Διατροφολόγος, συνεργάτιδας του Εργαστηρίου Συνειδητής Διατροφής