Ρυθμίσεις Εκτύπωσης:

Τσιπς λαχανικών στο φούρνο χωρίς λάδι

Το δοκιμάσαμε, πέτυχε και σας παρουσιάζουμε τα βήματα για να φτιάξετε και εσείς ένα σουπερ θρεπτικό σνακ!   Συνταγή: Σοφία Κανέλλου, Διαιτολόγος – Διατροφολόγος, MSc
Χρόνος
Total Time: 40 λεπτά.
Υλικά:
  • 1 μέτριο παντζάρι
  • 1 μέτριο κολοκυθάκι
  • 1 μεγάλο καρότο
  • 1 μικρή γλυκοπατάτα
  • 1 μικρό γογγύλι
  • 1/2 tsp αλάτι*
  • 1/2 tsp πιπέρι
Ετοιμασία:
  1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 200o. Κόβετε όλα τα λαχανικά σε ομοιόμορφες λεπτές φέτες με ένα μαχαίρι. Σε ένα μπολ, τα ρίχνετε , βάζετε το αλάτι και το πιπέρι μέχρι να επικαλυφτούν ομοιόμορφα.

  2. Ανοίξτε την λαδόκολλα πάνω στο ταψί. Ψήνετε για 10 λεπτά στους 200o.  Ψήστε για άλλα 5-10 λεπτά μέχρι να είναι τραγανά ή να ροδίσουν. Όταν είναι έτοιμα, βγάλτε τα από το φούρνο και αφήστε τα για λίγα λεπτά να κρυώσουν.

Note

*Το αλάτι προτείνεται για ηλικίες άνω του 1 έτους.

Συνταγή: Σοφία Κανέλλου, Διαιτολόγος – Διατροφολόγος, MSc

Η συνταγή online: https://siniditidiatrofi.gr/recipe/tsips-lachanikon-sto-fourno-choris-ladi/