Ρυθμίσεις Εκτύπωσης:

Τσιοπίνο, το ιταλικό στιφάδο αλλιώς

vegan στιφάδο με τόφου, συνταγή
Χρόνος
Total Time: 45 λεπτά.
Υλικά:
  • 420 γραμμάρια απλό και καπνιστό τόφου
  • 200 γραμμάρια μανιτάρια portobello
  • 1 κρεμμύδι (ψιλοκομμένο)
  • 800 γραμμάρια ντομάτα (ψιλοκομμένη (ή κονσέρβα))
  • 2 σκελίδες σκόρδο (ψιλοκομμένο)
  • 60 χιλιοστόλιτρα βαλσάμικο ξύδι (βιολογικό)
  • Φρέσκο μαϊντανό και κόλιανδρο (ή άλλα βότανα επιλογής)
  • 15 χιλιοστόλιτρα ελαιόλαδο (εξαιρετικά παρθένο, ψυχρής έκθλιψης)
  • θαλασσινό αλάτι*
  • πιπέρι (φρεσκοτριμμένο)
Ετοιμασία:
  1. Ξεκινήστε ψιλοκόβοντας το τόφου, τα μανιτάρια και το κρεμμύδι.

    Σε μια μεγάλη κατσαρόλα, θερμαίνετε το ελαιόλαδο.     

    Προσθέστε το τόφου, τα μανιτάρια και το κρεμμύδι.     

    Σοτάρετε για μερικά λεπτά.

    Στη συνέχεια προσθέστε τις ντομάτες και ανακατέψτε.     

    Μειώστε τη θερμοκρασία.

  2. Προσθέστε το σκόρδο, το βαλσάμικο ξύδι, τα βότανα, το θαλασσινό αλάτι και το πιπέρι.     

    Αφήστε τα σε χαμηλή φωτιά για 15-20 λεπτά.

    Χρησιμοποιώντας μία κουτάλα, σερβίρετε σε μπολ μαζί με ζεστό ψωμί, ρύζι άγριο ή φαγόπυρο.

Note

*Το αλάτι δεν προτείνεται σε ηλικίες κάτω του 1 έτους.

 

 

Συνταγή τροποποιημένη: Σοφία Κανέλλου, Διαιτολόγος – Διατροφολόγος, MSc