Ρυθμίσεις Εκτύπωσης:

Τούρτα παγωτό λεμόνι με αφρό πεπονιού και σαντιγί από καρύδα

Ένα έξτρα δροσιστικό και καλοκαιρινό γλυκό, πολύ εύκολο στην παρασκευή του και πολύ ελαφρύ.  
Συνταγή: Ζαννής Ζουγανέλης, Χημικός, Vegan αλχημιστής, συνεργάτης του Εργαστηρίου Συνειδητής Διατροφής
Χρόνος
Total Time: 1 ώρα 20 λεπτά.
Υλικά:
    Για τη βάση:
  • 250 g μπισκότα τύπου digestive
  • 50 g vegan βούτυρο
  • Για την κρέμα:
  • 400 g γιαούρτι σόγιας (φυσική γεύση)
  • 100 g λάδι καρύδας
  • 320 g ζαχαρούχο γάλα καρύδας (1 κουτάκι)
  • 1 τεμ. λεμόνι ή lime
  • 5 drop εκχύλισμα βανίλιας
  • 3 g σκόνη κουρκουμά (1/2 κ.γ.)
  • Για το topping:
  • 400 g πεπόνι (ώριμο)
  • 30 g χαρουπόμελο ή πετιμέζι ή μελάσα (2 κ.σ.)
  • 15 g τριμμένο ψύλλιο (2 κ.σ.)
  • Για το γαρνίρισμα:
  • 400 ml σαντιγύ από καρύδα (1 κουτάκι)
  • 200 g σταφύλι σουλτανίνα (2 χούφτες)
Ετοιμασία:
    Για τη βάση:
  1. Τρίβω τα μπισκότα στον επεξεργαστή τροφίμων και προσθέτω το βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου.

  2. Αφού ομογενοποιηθεί στρώνω σε ένα τσέρκι και το πιέζω καλά, κάνοντας το λίγο πιο ψηλό στις άκρες.

  3. Για την κρέμα:
  4. Ανακατεύω όλα τα υλικά σ ένα μεγάλο μπολ με μια μαρίς με απαλές κινήσεις.

  5. Στρώνω την κρέμα πάνω στη βάση και τοποθετώ στην κατάψυξη.

  6. Για το topping:
  7. Χτυπάω το πεπόνι στο μπλέντερ μέχρι να αφρίσει.

  8. Προσθέτω το σιρόπι της επιλογής μου και το ψύλλιο και ξαναχτυπάω.

  9. Μόλις ομογενοποιηθεί το αφήνω να ηρεμήσει. Σε 10-15 λεπτά θα έχει σφίξει, όποτε το ρίχνω πάνω στην κρέμα και βάζω πάλι κατάψυξη.

  10. Για το γαρνίρισμα:
  11. Χτυπάω τη σαντιγί μέχρι μα γίνει μια αφράτη κρέμα και γαρνίρω.

  12. Στολίζω με τις ρώγες των σταφυλιών

Note

*Η ζάχαρη δεν προτείνεται για ηλικίες κάτω του 1 έτους.

 

Συνταγή: Ζαννής Ζουγανέλης, Χημικός, Vegan αλχημιστής, συνεργάτης του Εργαστηρίου Συνειδητής Διατροφής

Η συνταγή online: https://siniditidiatrofi.gr/recipe/tourta-pagoto-lemoni-me-afro-peponiou-kai-santigi-apo-karyda/