Τρίβω τα μπισκότα στον επεξεργαστή τροφίμων και προσθέτω το βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου.
Αφού ομογενοποιηθεί στρώνω σε ένα τσέρκι και το πιέζω καλά, κάνοντας το λίγο πιο ψηλό στις άκρες.
Ανακατεύω όλα τα υλικά σ ένα μεγάλο μπολ με μια μαρίς με απαλές κινήσεις.
Στρώνω την κρέμα πάνω στη βάση και τοποθετώ στην κατάψυξη.
Χτυπάω το πεπόνι στο μπλέντερ μέχρι να αφρίσει.
Προσθέτω το σιρόπι της επιλογής μου και το ψύλλιο και ξαναχτυπάω.
Μόλις ομογενοποιηθεί το αφήνω να ηρεμήσει. Σε 10-15 λεπτά θα έχει σφίξει, όποτε το ρίχνω πάνω στην κρέμα και βάζω πάλι κατάψυξη.
Χτυπάω τη σαντιγί μέχρι μα γίνει μια αφράτη κρέμα και γαρνίρω.
Στολίζω με τις ρώγες των σταφυλιών
*Η ζάχαρη δεν προτείνεται για ηλικίες κάτω του 1 έτους.
Συνταγή: Ζαννής Ζουγανέλης, Χημικός, Vegan αλχημιστής, συνεργάτης του Εργαστηρίου Συνειδητής Διατροφής