Ρυθμίσεις Εκτύπωσης:

Summer in the city pizza

Πηγή εικόνας : https://zzannis.wixsite.com

Ποιος δεν λατρεύει την πίτσα; Εγώ προσωπικά την αγαπώ κι έχω δοκιμάσει πάρα πολλές παραλλαγές τις από τότε που έγινα vegan. Απλές με έτοιμες βάσεις, με δικό μου ζυμάρι, με βάση χωρίς ζυμάρι και χωρίς γλουτένη. Ενώ επάνω βάζω ότι υπάρχει διαθέσιμο κάθε φορά. Εδώ θα δούμε μία καλοκαιρινή εκδοχή με μελιτζάνα και κολοκυθάκια, τα οποία αν τα παραλείψουμε γίνεται μία all weather συνταγή για πίτσα! Συνταγή: Ζαννής Ζουγανέλης, Χημικός, Vegan αλχημιστής, συνεργάτης του Εργαστηρίου Συνειδητής Διατροφής
Χρόνος
Total Time: 45 λεπτά.
Υλικά:
    Για τη ζύμη:
  • 500 g αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 120 ml ελαιόλαδο
  • 120 ml φυτικό γάλα
  • 150 ml ζεστό νερό
  • 1 tbsp μηλόξυδο
  • 0,5 tsp αλάτι ιωδιούχο
  • 0,5 tsp ρίγανη (τριμμένη)
  • 0,25 tsp ζάχαρη καρύδας
  • Για τη γαρνιτούρα:
  • 8 tbsp σάλτσα ντομάτας
  • 1 κολοκυθάκι
  • 1 μελιτζάνα
  • 1 πιπεριά φλωρίνης
  • 5 μικρά λουκανικάκια τόφου
  • 200 g φυτικό τυρί για πίτσα
  • 200 g μανιτάρια σιτάκε
Ετοιμασία:
  1. Ανακατεύω καλά και ζυμώνω μέχρι να ξεκολλάει η ζύμη και να γίνει μαλακή και ελαστική.

  2. Απλώνω τη ζύμη σε ένα μεγάλο ή δυο μεσαία ταψάκια.

  3. Απλώνω στην σάλτσα ντομάτας επάνω στη ζύμη (να μην έχει πολλά νερά γιατί θα λασπώσει το ζυμάρι).
  4. Στρώνω πολύ λεπτές ροδέλες  από τη μελιτζάνα, το κολοκύθι, τα λουκάνικα, τις πιπεριές και τα ψιλοκομμένα μανιτάρια.
  5. Αλατοπιπερώνω ελάχιστα.
  6. Ψήνω για 15 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στην πιο δυνατή θερμοκρασία, στις αντιστάσεις πάνω-κάτω.
  7. Βγάζω την πίτσα και σκεπάζω με το τριμμένο φυτικό τυρί.
  8. Ξαναψήνω για άλλα 10-15 λεπτά.