Ρυθμίσεις Εκτύπωσης:

Summer in the city pizza

Χρόνος
Total Time: 45 λεπτά.
Υλικά:
    Για τη ζύμη:
  • 500 γραμμάρια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 120 χιλιοστόλιτρα ελαιόλαδο
  • 120 χιλιοστόλιτρα φυτικό γάλα
  • 150 χιλιοστόλιτρα ζεστό νερό
  • 1 κουτάλια σούπας μηλόξυδο
  • 0,5 κουταλιές του τσαγιού αλάτι ιωδιούχο
  • 0,5 κουταλιές του τσαγιού ρίγανη (τριμμένη)
  • 0,25 κουταλιές του τσαγιού ζάχαρη καρύδας
  • Για τη γαρνιτούρα:
  • 8 κουτάλια σούπας σάλτσα ντομάτας
  • 1 κολοκυθάκι
  • 1 μελιτζάνα
  • 1 πιπεριά φλωρίνης
  • 5 μικρά λουκανικάκια τόφου
  • 200 γραμμάρια φυτικό τυρί για πίτσα
  • 200 γραμμάρια μανιτάρια σιτάκε
Ετοιμασία:
  1. Ανακατεύω καλά και ζυμώνω μέχρι να ξεκολλάει η ζύμη και να γίνει μαλακή και ελαστική.

  2. Απλώνω τη ζύμη σε ένα μεγάλο ή δυο μεσαία ταψάκια.

  3. Απλώνω στην σάλτσα ντομάτας επάνω στη ζύμη (να μην έχει πολλά νερά γιατί θα λασπώσει το ζυμάρι).
  4. Στρώνω πολύ λεπτές ροδέλες  από τη μελιτζάνα, το κολοκύθι, τα λουκάνικα, τις πιπεριές και τα ψιλοκομμένα μανιτάρια.
  5. Αλατοπιπερώνω ελάχιστα.
  6. Ψήνω για 15 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στην πιο δυνατή θερμοκρασία, στις αντιστάσεις πάνω-κάτω.
  7. Βγάζω την πίτσα και σκεπάζω με το τριμμένο φυτικό τυρί.
  8. Ξαναψήνω για άλλα 10-15 λεπτά.