Ρυθμίσεις Εκτύπωσης:

Strudel μήλου

Χρόνος
Total Time: 1 ώρα 49 λεπτά.
Υλικά:
    Για το φύλλο:
  • 300 γραμμάρια αλεύρι ολικής άλεσης
  • 125 γραμμάρια ελαιόλαδο (εξαιρετικά παρθένο, 1/2 ποτήρι)
  • 1 πρέζα αλάτι*
  • νερό ή συμπηκνωμένο χυμό μήλου (όσο πάρει)
  • Για τη γέμιση:
  • 1,5 κιλό μήλα ή αχλάδια
  • 50 γραμμάρια σταφίδες (ή αποξηραμένα σύκα ή βερίκοκα)
  • 50 γραμμάρια κουκουνάρι (ή καρύδια ή αμύγδαλα)
  • χυμός από 1 λεμόνι
  • φλούδα λεμονιού ή πορτοκαλιού
  • κανέλα
  • γαρύφαλλο ή/και πιπερόριζα
  • γλυκάνισο
Ετοιμασία:
  1. Για τη ζύμη:

    Ανακατέψτε όλα τα υλικά της ζύμης με ένα πιρούνι και με γρήγορες κινήσεις σχηματίστε ένα ζυμάρι. Μόνο στο τέλος πλάστε με τα χέρια για πολύ λίγο για να μην μεταφέρετε ζέστη στη ζύμη. Αφήστε στο ψυγείο για 30'.

  2. Πλύνετε τη σταφίδα, ξεφλουδίστε τα μήλα, και κόψτε τα σε μικρά και λεπτά κομματάκια.

    Ανακατέψτε όλα τα υλικά της ζύμης με ένα πιρούνι και με γρήγορες κινήσεις σχηματίστε ένα ζυμάρι.
  3. Σε ένα μεγάλο δοχείο, βάλτε όλα τα υλικά της γέμισης και ανακατέψτε καλά. Στη συνέχεια μεταφέρετε σε ένα βαθύ τηγάνι ή wok και μαγειρέψτε για λίγα λεπτά.

  4. Απλώστε το φύλλο με τον πλάστη, βάλτε τη γέμιση και τυλίξτε σε ρολό ή ατομικές μεριδούλες.

  5. Ψήστε στους 200°C για 40 περίπου λεπτά.

Note

*Το αλάτι προτείνεται για ηλικίες άνω του 1 έτους.

 

Συνταγή: Σοφία Κανέλλου, Διαιτολόγος – Διατροφολόγος, MSc