Το strudel είναι μία πολύ νόστιμη πίτα με γέμιση από φρούτα! Άκρως λαχταριστή!
Μπορούμε να φτιάξουμε τη συνταγή μας χωρίς να χρησιμοποιήσουμε καθόλου κατεργασμένη ζάχαρη αλλά να πάρουμε όλη τη γλύκα που μας δίνουν τα φρούτα μας!
Συνταγή: Σοφία Κανέλλου, Διαιτολόγος – Διατροφολόγος, MSc
Ανακατέψτε όλα τα υλικά της ζύμης με ένα πιρούνι και με γρήγορες κινήσεις σχηματίστε ένα ζυμάρι. Μόνο στο τέλος πλάστε με τα χέρια για πολύ λίγο για να μην μεταφέρετε ζέστη στη ζύμη. Αφήστε στο ψυγείο για 30'.
Πλύνετε τη σταφίδα, ξεφλουδίστε τα μήλα, και κόψτε τα σε μικρά και λεπτά κομματάκια.
Σε ένα μεγάλο δοχείο, βάλτε όλα τα υλικά της γέμισης και ανακατέψτε καλά. Στη συνέχεια μεταφέρετε σε ένα βαθύ τηγάνι ή wok και μαγειρέψτε για λίγα λεπτά.
Απλώστε το φύλλο με τον πλάστη, βάλτε τη γέμιση και τυλίξτε σε ρολό ή ατομικές μεριδούλες.
Ψήστε στους 200°C για 40 περίπου λεπτά.
*Το αλάτι προτείνεται για ηλικίες άνω του 1 έτους.
Συνταγή: Σοφία Κανέλλου, Διαιτολόγος – Διατροφολόγος, MSc