Ρυθμίσεις Εκτύπωσης:

Strudel μήλου

 

Το strudel είναι μία πολύ νόστιμη πίτα με γέμιση από φρούτα! Άκρως λαχταριστή!

Μπορούμε να φτιάξουμε τη συνταγή μας χωρίς να χρησιμοποιήσουμε καθόλου κατεργασμένη ζάχαρη αλλά να πάρουμε όλη τη γλύκα που μας δίνουν τα φρούτα μας!

 

Συνταγή: Σοφία Κανέλλου, Διαιτολόγος – Διατροφολόγος, MSc

Χρόνος
Total Time: 1 ώρα 49 λεπτά.
Υλικά:
    Για το φύλλο:
  • 300 g αλεύρι ολικής άλεσης
  • 125 g ελαιόλαδο (εξαιρετικά παρθένο, 1/2 ποτήρι)
  • 1 pinch αλάτι*
  • νερό ή συμπηκνωμένο χυμό μήλου (όσο πάρει)
  • Για τη γέμιση:
  • 1,5 kg μήλα ή αχλάδια
  • 50 g σταφίδες (ή αποξηραμένα σύκα ή βερίκοκα)
  • 50 g κουκουνάρι (ή καρύδια ή αμύγδαλα)
  • χυμός από 1 λεμόνι
  • φλούδα λεμονιού ή πορτοκαλιού
  • κανέλα
  • γαρύφαλλο ή/και πιπερόριζα
  • γλυκάνισο
Ετοιμασία:
  1. Για τη ζύμη:

    Ανακατέψτε όλα τα υλικά της ζύμης με ένα πιρούνι και με γρήγορες κινήσεις σχηματίστε ένα ζυμάρι. Μόνο στο τέλος πλάστε με τα χέρια για πολύ λίγο για να μην μεταφέρετε ζέστη στη ζύμη. Αφήστε στο ψυγείο για 30'.

  2. Πλύνετε τη σταφίδα, ξεφλουδίστε τα μήλα, και κόψτε τα σε μικρά και λεπτά κομματάκια.

    Ανακατέψτε όλα τα υλικά της ζύμης με ένα πιρούνι και με γρήγορες κινήσεις σχηματίστε ένα ζυμάρι.
  3. Σε ένα μεγάλο δοχείο, βάλτε όλα τα υλικά της γέμισης και ανακατέψτε καλά. Στη συνέχεια μεταφέρετε σε ένα βαθύ τηγάνι ή wok και μαγειρέψτε για λίγα λεπτά.

  4. Απλώστε το φύλλο με τον πλάστη, βάλτε τη γέμιση και τυλίξτε σε ρολό ή ατομικές μεριδούλες.

  5. Ψήστε στους 200°C για 40 περίπου λεπτά.

Note

*Το αλάτι προτείνεται για ηλικίες άνω του 1 έτους.

 

Συνταγή: Σοφία Κανέλλου, Διαιτολόγος – Διατροφολόγος, MSc

Η συνταγή online: https://siniditidiatrofi.gr/recipe/strudel-milou/