Ρυθμίσεις Εκτύπωσης:

Σπαγγέτι με κιμά από φακές

Στη Νότια Ιταλία υπάρχει μία νόστιμη εναλλακτική της σάλτσας bolognese με φακές και είναι τόσο μα τόσο εύκολη! Πάμε να την δούμε στη δική μας εκδοχή!   Συνταγή: Σοφία Κανέλλου, Διαιτολόγος – Διατροφολόγος, MSc
Χρόνος
Total Time: 49 λεπτά.
Υλικά:
  • 60 g φακές
  • 100 g ντομάτα (1 μικρή ώριμη)
  • 80 g κρεμμύδι ξερό (1 μικρό)
  • 1 clove σκόρδο
  • 15 ml ελαιόλαδο (εξαιρετικά παρθένο)
  • 1 dash μπαχάρι
  • 1 pinch μοσχοκάρυδο
  • 1 dash δεντρολίβανο
  • 1 τεμ. δάφνη
  • 1 pinch ρίγανη
  • 1 pinch αλάτι*
  • 1 pinch πιπέρι
  • 1 dash κανέλα
Ετοιμασία:
  1. Ξεπλύνετε τις φακές και τις βάζετε σε κρύο νερό για να βράσουν. Θα πρέπει να πεταξετε το νερό από το πρώτο βρασμό.

  2. Βάλτε να βράσουν οι φακές με άλλο νερό και μετά από 20 λεπτά βρασμού προσθέτουμε το φύλλο δάφνης και το δεντρολίβανο. Σβήστε μετά από 10-15 λεπτά.

  3. Στραγγίξτε τις φακές και σοτάρετε με το κρεμμύδι σε ένα βαθύ τηγάνι με λίγο λάδι και λίγο νερό, στη συνέχεια, προσθέστε, τις ντομάτες και τα άλλα μπαχαρικά.

  4. Μαγειρεύετε για 15 λεπτά και εν τω μεταξύ βράζετε τα μακαρόνια ολικής άλεσης για 7 λεπτά.

Note

*Το αλάτι προτείνεται για ηλικίες άνω του 1 έτους.

 

Συνταγή: Σοφία Κανέλλου, Διαιτολόγος – Διατροφολόγος, MSc

Η συνταγή online: https://siniditidiatrofi.gr/recipe/spangeti-me-kima-apo-fakes/