Ρυθμίσεις Εκτύπωσης:

Σπαγγέτι με κιμά από φακές

Χρόνος
Total Time: 49 λεπτά.
Υλικά:
  • 60 γραμμάρια φακές
  • 100 γραμμάρια ντομάτα (1 μικρή ώριμη)
  • 80 γραμμάρια κρεμμύδι ξερό (1 μικρό)
  • 1 σκελίδες σκόρδο
  • 15 χιλιοστόλιτρα ελαιόλαδο (εξαιρετικά παρθένο)
  • 1 πρέζες μπαχάρι
  • 1 πρέζες μοσχοκάρυδο
  • 1 πρέζες δεντρολίβανο
  • 1 τεμ. δάφνη
  • 1 πρέζες ρίγανη
  • 1 πρέζες αλάτι*
  • 1 πρέζες πιπέρι
  • 1 πρέζες κανέλα
Ετοιμασία:
  1. Ξεπλύνετε τις φακές και τις βάζετε σε κρύο νερό για να βράσουν. Θα πρέπει να πεταξετε το νερό από το πρώτο βρασμό.

  2. Βάλτε να βράσουν οι φακές με άλλο νερό και μετά από 20 λεπτά βρασμού προσθέτουμε το φύλλο δάφνης και το δεντρολίβανο. Σβήστε μετά από 10-15 λεπτά.

  3. Στραγγίξτε τις φακές και σοτάρετε με το κρεμμύδι σε ένα βαθύ τηγάνι με λίγο λάδι και λίγο νερό, στη συνέχεια, προσθέστε, τις ντομάτες και τα άλλα μπαχαρικά.

  4. Μαγειρεύετε για 15 λεπτά και εν τω μεταξύ βράζετε τα μακαρόνια ολικής άλεσης για 7 λεπτά.

Note

*Το αλάτι προτείνεται για ηλικίες άνω του 1 έτους.

 

Συνταγή: Σοφία Κανέλλου, Διαιτολόγος – Διατροφολόγος, MSc