Μπορούμε να μουλιάσουμε τα δημητριακά από το προηγούμενο βράδυ για να μειώσουμε τόσο το φυτικό οξύ σε αυτά αλλά και το χρόνο βρασμού τους.
Σε ένα κατσαρολάκι βράζουμε το σιτάρι ή το κριθάρι σε χαμηλή θερμοκρασία με αναλογία νερού προς δημητριακά 2,5:1. Εάν είναι μουλιασμένα θα χρειαστούν, περίπου 30 λεπτά.
Αφού τα στραγγίξουμε τα ανακατεύουμε με όλα τα υπόλοιπα υλικά. Το ρεβυθάλευρο θα βοηθήσει στην απορρόφηση της υγρασίας όποτε προσθέτουμε λίγο με ένα κουταλάκι του γλυκού, σταδιακά.
Το γλυκό μας σνακ είναι έτοιμο.
Μπορούμε να προσθέσουμε κι άλλα αποξηραμένα φρούτα ή σπόρους σύμφωνα με τις προτιμήσεις μας και να το απολαύσουμε σαν πρωινό ή μικρό γεύμα.
Συνταγή: Σοφία Κανέλλου, Διαιτολόγος – Διατροφολόγος, MSc