Φτιάξαμε ένα σούπερ θρεπτικό και υγιεινό σνακ με βάση τα ακατέργαστα δημητριακά για τις κρύες ημέρες του χειμώνα!
Συνταγή: Σοφία Κανέλλου, Διαιτολόγος – Διατροφολόγος, MSc Μπορούμε να μουλιάσουμε τα δημητριακά από το προηγούμενο βράδυ για να μειώσουμε τόσο το φυτικό οξύ σε αυτά αλλά και το χρόνο βρασμού τους.
Σε ένα κατσαρολάκι βράζουμε το σιτάρι ή το κριθάρι σε χαμηλή θερμοκρασία με αναλογία νερού προς δημητριακά 2,5:1. Εάν είναι μουλιασμένα θα χρειαστούν, περίπου 30 λεπτά.
Αφού τα στραγγίξουμε τα ανακατεύουμε με όλα τα υπόλοιπα υλικά. Το ρεβυθάλευρο θα βοηθήσει στην απορρόφηση της υγρασίας όποτε προσθέτουμε λίγο με ένα κουταλάκι του γλυκού, σταδιακά.
Το γλυκό μας σνακ είναι έτοιμο.
Μπορούμε να προσθέσουμε κι άλλα αποξηραμένα φρούτα ή σπόρους σύμφωνα με τις προτιμήσεις μας και να το απολαύσουμε σαν πρωινό ή μικρό γεύμα.
Συνταγή: Σοφία Κανέλλου, Διαιτολόγος – Διατροφολόγος, MSc