Ρυθμίσεις Εκτύπωσης:

Σέιταν κοκκινιστό κατσαρόλας

Χρόνος
Total Time: 3 ώρες
Υλικά:
  • 400 γραμμάρια seitan (απλό)
  • 250 γραμμάρια ντομάτα (ψιλοκομμένη)
  • 2 κουτάλια σούπας τοματοπελτές
  • 2 κλωνάρια σέλερι
  • 1 κρεμμύδι ξερό
  • 1 μεγάλο καρότο
  • 1 σκελίδες σκόρδο
  • ελαιόλαδο
  • αλάτι* (ιωδιούχο)
  • πιπέρι
  • μοσχοκάρυδο
  • καπνιστή πάπρικα
  • Για τη μαρινάδα:
  • 4 κουτάλια σούπας σάλτσα σόγιας
  • 1 σκελίδες σκόρδο
  • θυμάρι
  • 2 κουτάλια σούπας ελαιόλαδο (εξαιρετικά παρθένο, ψυχρής έκθλιψης)
  • 1/2 φλιτζάνια νερό
Ετοιμασία:
  1. Κόψτε το σέιταν σε κομμάτια και τοποθετήστε το σε ένα βάζο με τη μαρινάδα. Ανακινήστε και αφήστε το για 2 ώρες.

    Ψιλοκόψτε τα λαχανικά και βάλτε τα σε ένα τηγάνι εκτός από τη ντομάτα με ελάχιστο λάδι να μαραθούν για 5 λεπτά.

    Ταυτόχρονα, σε μια κατσαρόλα τοποθετήστε τα κομμάτια σέιταν και σοτάρετε για περίπου 3 λεπτά. Σβήστε με 2-3 κ.σ. από τη μαρινάδα.

    Προσθέστε στην κατσαρόλα τα λαχανικά, την ντομάτα ψιλοκομμένη (και τον πελτέ) και τα μπαχαρικά.

    Χαμηλώστε τη φωτιά και σιγοβράστε για 35 λεπτά.

Note

*Το αλάτι προτείνεται για ηλικίες άνω του 1 έτους.

 

Συνταγή: Σοφία Κανέλλου, Διαιτολόγος – Διατροφολόγος, MSc