Ρυθμίσεις Εκτύπωσης:

Σαλάτα με Αγγούρι και Φακές

Χρόνος
Total Time: 45 λεπτά.
Υλικά:
  • 240 γραμμάρια φακές (καφέ ή πράσινες)
  • 250 γραμμάρια ντομάτα (σε κύβους)
  • 250 γραμμάρια αγγούρι (ξεφλουδισμένο, σε κύβους)
  • 250 γραμμάρια πιπεριά (πορτοκαλί ή κόκκινη, σε κύβάκια)
  • 1 σκελίδες σκόρδο (ψιλοκομμένο)
  • 15 γραμμάρια ελιές (ψιλοκομμένες)
  • 1 κουτάλια σούπας βασιλικός (φρέσκος, ψιλοκομμένος)
  • 45 γραμμάρια βαλσάμικο ξύδι (3κ.σ.)
Ετοιμασία:
  1. Καθαρίστε τις φακές για να βεβαιωθείτε ότι δεν έχουν πέτρες και ρίξτε τες σε μια μεγάλη κατσαρόλα με νερό.

  2. Σιγοβράστε τις φακές για 20 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν. Ύστερα, αφού τις σουρώσετε βάλτε τες στο ψυγείο μέχρι να κρυώσουν.

  3. Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατέψτε τις φακές με τα υπόλοιπα συστατικά και προσθέστε αλάτι και πιπέρι.

  4. Σερβίρετε τη σαλάτα κρύα.

Note

Πηγή: Dora Stone, σεφ και φωτογράφος, ιδρύτρια του mmmole.com και του dorastable.com