Ρυθμίσεις Εκτύπωσης:

Σαλάτα με Αγγούρι και Φακές

Αυτή η πολύχρωμη σαλάτα με φακές ετοιμάζεται εύκολα και είναι πλούσια σε πρωτεΐνες και φυτικές ίνες!

Μπορείτε να την συνδυάσετε με πίτα ολικής αλέσεως και φρούτα.

Χρόνος
Total Time: 45 λεπτά.
Υλικά:
  • 240 g φακές (καφέ ή πράσινες)
  • 250 g ντομάτα (σε κύβους)
  • 250 g αγγούρι (ξεφλουδισμένο, σε κύβους)
  • 250 g πιπεριά (πορτοκαλί ή κόκκινη, σε κύβάκια)
  • 1 clove σκόρδο (ψιλοκομμένο)
  • 15 g ελιές (ψιλοκομμένες)
  • 1 tbsp βασιλικός (φρέσκος, ψιλοκομμένος)
  • 45 g βαλσάμικο ξύδι (3κ.σ.)
Ετοιμασία:
  1. Καθαρίστε τις φακές για να βεβαιωθείτε ότι δεν έχουν πέτρες και ρίξτε τες σε μια μεγάλη κατσαρόλα με νερό.

  2. Σιγοβράστε τις φακές για 20 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν. Ύστερα, αφού τις σουρώσετε βάλτε τες στο ψυγείο μέχρι να κρυώσουν.

  3. Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατέψτε τις φακές με τα υπόλοιπα συστατικά και προσθέστε αλάτι και πιπέρι.

  4. Σερβίρετε τη σαλάτα κρύα.

Note

Πηγή: Dora Stone, σεφ και φωτογράφος, ιδρύτρια του mmmole.com και του dorastable.com

Η συνταγή online: https://siniditidiatrofi.gr/recipe/salata-me-angouri-kai-fakes/