Προθερμάνετε το φούρνο στους 150 βαθμούς Κελσίου.
Όταν τα ντοματίνια είναι σχεδόν έτοιμα, ζεστάνετε το υπόλοιπο ελαιόλαδο σε μια μεγάλη κατσαρόλα, σε μέτρια φωτιά.
Προσθέτετε τα κρεμμύδια και σωτάρετε για 60-90 δευτερόλεπτα μέχρι να βγάλουν το άρωμα τους και μετά προσθέστε τα ρεβύθια και μαγειρέψτε, ανακατεύοντας συχνά, για 30 δευτερόλεπτα, μέχρι να γίνουν τραγανά.
Προσθέστε τα μπαχαρικά: πάπρικα, μπούκοβο, σπόρους μάραθου, μουστάρδα, σκόνη σκόρδου και το υπόλοιπο αλάτι και πιπέρι.
Ανακατέψτε τα όσπρια και τα μπαχαρικά για περίπου 2 λεπτά, φροντίζοντας να μην καούν.
Ταυτόχρονα, σε μία μεγάλο κατσαρόλα, προσθέστε αλατισμένο νερό και φέρτε το σε σημείο βρασμού.
Προσθέστε τα ζυμαρικά στη σάλτσα ντομάτας και μαγειρέψτε, ανακατεύοντας για όλο το χρονικό διάστημα που χρειάζεται για να τελειώσει το μαγείρεμα των ζυμαρικών.
Προσθέστε από το νερό των ζυμαρικών, μια κουταλιά της σούπας ή δύο κάθε φορά, στην σάλτσα ώστε να αποκτήσει την επιθυμητή ρευστότητα.
*Το αλάτι προτείνεται σε ηλικίες άνω του 1 έτους.
Συνταγή: Σοφία Κανέλλου, Διαιτολόγος – Διατροφολόγος, MSc