Πάμε να φτιάξουμε μία μαρμελάδα χωρίς ζάχαρη; Μπορείτε να διαλέξετε όποιο φρούτο σας ευχαριστεί και βρίσκεται στην εποχή του.
Συνταγή: Σοφία Κανέλλου, Διαιτολόγος – Διατροφολόγος, MSc
Κόψτε τα φρούτα σε μικρά κομματάκια ή πολτοποιήστε και προσθέστε τον πολτό μήλου ή τον συμπυκνωμένο χυμό. Μαγειρέψτε σε χαμηλή φωτιά για 40 λεπτά. Προσθέσθε σαν μπαχαρικά κανέλα, πιπερόριζα, γαρύφαλλο. Το μίγμα πρέπει να βράζει.
Στη συνέχεια πλύνετε τα βάζα και τα καπάκια σε βραστό νερό και στραγγίξτε. Χρησιμοποιήστε μικρά βάζα. Αυτή η διαδικασία αποστείρωσης είναι απαραίτητη για να διατηρηθούν οι μαρμελάδες και να μην αναπτυχθούν μύκητες.
Γεμίστε τα βαζάκια με το βραστό μίγμα, κλείστε ερμητικά και αναποδογυρίστε με το καπάκι προς τα κάτω αμέσως.
Διατηρήστε τη μαρμελάδα σε δροσερό και σκιερό μέρος. Μετά το άνοιγμα, διατηρήστε στο ψυγείο για 7 ημέρες.
Συνταγή: Σοφία Κανέλλου, Διαιτολόγος – Διατροφολόγος, MSc