Ρυθμίσεις Εκτύπωσης:

Μανιταρόπιτα με κρέμα κουνουπιδιού

Χρόνος
Total Time: 1 ώρα
Υλικά
  • 400 γραμμάρια φύλλο κουρού
  • 500 γραμμάρια μανιτάρια πορτομπέλο
  • 2 τεμ. πιπεριές Φλωρίνης
  • 1 τεμ. κρεμμύδι
  • 1 τεμ. κουνουπίδι (μικρό)
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 1 κουταλιά της σούπας σόγια σος
  • 3 κουτάλια σούπας διατροφική μαγιά
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • ελαιόλαδο
  • 1 πρέζα καπνιστή πάπρικα
Ετοιμασία
  1. Βράζω σε λίγο νερό το κουνουπίδι με το κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσουν και στο τέλος προσθέτω το σκόρδο ψιλοκομμένο.
  2. Μόλις κρυώσουν τα πολτοποιώ στο μπλέντερ με λίγο από τον ζωμό τους μέχρι να γίνουν μια παχύρρευστη κρέμα. 
  3. Ψιλοκόβω τα πορτομπέλο και τις πιπεριές, τα αναμειγνύω με την κρέμα και τα υπόλοιπα υλικά και τα αφήνω στην άκρη.
  4. Λαδώνω το ταψί, αλευρώνω με λίγο ρυζάλευρο και απλώνω το ένα φύλλο.
  5. Προσθέτω τη γέμιση, απλώνω το 2ο φύλλο, ενώνω καλά στις άκρες, τρυπάω την επιφάνεια με ένα πιρούνι και αλείφω με λίγο λάδι και από πάνω λίγο ρυζάλευρο.
  6. Ψήνω για 40 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς.
  7. Κόβω και σερβίρω αφού κρυώσει καλά!
Note
Αν ο φούρνος μου είναι πολύ δυνατός, ίσως χρειαστεί να σκεπάσω την πίτα με αλουμινόχαρτο, ώστε να μην αρπάξει από πάνω αλλά να προλάβει να ψηθεί καλά από κάτω.
 
Όταν δεν έχω χρόνο να ανοίξω φύλλα χρησιμοποιώ κατεψυγμένα από το super market. Πλέον υπάρχουν αρκετές μάρκες που είναι φτιαγμένες μόνο με ελαιόλαδο, οπότε δεν έχουν κάποια ζωικά λιπαρά (π.χ. βούτυρο), καλού κακού όμως διαβάζουμε και τα συστατικά!
 
 
Συνταγή του Ζαννή Ζουγανέλη, χημικός, vegan αλχημιστής, συνεργάτης του Εργαστηρίου Συνειδητής Διατροφής
 
Δείτε λεπτομέρειες για το Ζαννή