Ρυθμίσεις Εκτύπωσης:

Λινγκουίνι με ξηρούς καρπούς και βασιλικό

vegan pasta recipe with nuts
Χρόνος
Total Time: 25 λεπτά.
Υλικά:
  • 100 γραμμάρια λιγκουίνι ολικής άλεσης (ή άλλο ζυμαρικό της αρεσκείας μας)
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι ξερό (ψιλοκομμένο)
  • 1 φλιτζάνι ανάλατοι ξηροί καρποί (στο μπλέντερ)
  • 3 κουτάλια σούπας φρέσκος βασιλικός (ψιλοκομμένος)
  • 200 γραμμάρια φυτική κρέμα σόγιας (προαιρετικά)
Ετοιμασία:
  1. Βράζουμε τα λιγκουίνι για 8 λεπτά, ώστε να είναι al dente.

    Βάζουμε το κρεμμύδι σε ένα τηγανάκι με λίγο νερό και τα σοτάρουμε για 5 λεπτά.

  2. Προσθέτουμε τον βασιλικό και την κρέμα σόγιας και τα σιγοβράζουμε για άλλα 5 λεπτά. 

    Προσθέτουμε την σάλτσα στα ζυμαρικά, γαρνίρουμε με τους ξηρούς καρπούς και σερβίρουμε.

Note

Συνταγή: Σοφία Κανέλλου, Διαιτολόγος – Διατροφολόγος, MSc