Ρυθμίσεις Εκτύπωσης:

Λινγκουίνι με ξηρούς καρπούς και βασιλικό

vegan pasta recipe with nuts
vegan pasta recipe with nuts Εύκολη, πανεύκολη συνταγή για τα ζυμαρικά μας με γεύση ξηρών καρπών και άρωμα βασιλικου!   Συνταγή: Σοφία Κανέλλου, Διαιτολόγος – Διατροφολόγος, MSc
Χρόνος
Total Time: 25 λεπτά.
Υλικά:
  • 100 γραμμάρια λιγκουίνι ολικής άλεσης (ή άλλο ζυμαρικό της αρεσκείας μας)
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι ξερό (ψιλοκομμένο)
  • 1 φλιτζάνια ανάλατοι ξηροί καρποί (στο μπλέντερ)
  • 3 κουτάλια σούπας φρέσκος βασιλικός (ψιλοκομμένος)
  • 200 γραμμάρια φυτική κρέμα σόγιας (προαιρετικά)
Ετοιμασία:
  1. Βράζουμε τα λιγκουίνι για 8 λεπτά, ώστε να είναι al dente.

    Βάζουμε το κρεμμύδι σε ένα τηγανάκι με λίγο νερό και τα σοτάρουμε για 5 λεπτά.

  2. Προσθέτουμε τον βασιλικό και την κρέμα σόγιας και τα σιγοβράζουμε για άλλα 5 λεπτά. 

    Προσθέτουμε την σάλτσα στα ζυμαρικά, γαρνίρουμε με τους ξηρούς καρπούς και σερβίρουμε.

Note

Συνταγή: Σοφία Κανέλλου, Διαιτολόγος – Διατροφολόγος, MSc