Ρυθμίσεις Εκτύπωσης:

Λευκά φασόλια στο φούρνο με ντομάτα

Μία από τις κλασικές ελληνικές συνταγές, αγαπημένη και πολύ θρεπτική!  
Συνταγή: Σοφία Κανέλλου, Διαιτολόγος – Διατροφολόγος, MSc
Χρόνος
Total Time: 13 ώρες 15 λεπτά.
Υλικά
  • 130 g φασόλια μέτρια
  • 1 καρότο (τριμμένο, 1 μέτριο)
  • 1/2 κρεμμύδι ξερό (1 μέτριο μικρό)
  • 1 clove σκόρδο
  • 1 φλιτζάνι μαιντανός ή σέλινο
  • 1 tsp ρίγανη
  • 1 dash αλάτι* (ιωδιούχο)
  • 1 pinch πιπέρι
  • 30 ml ελαιόλαδο (εξαιρετικά παρθένο)
Ετοιμασία:
  1. Βάλτε τα φασόλια να μουλιάσουν για 12 ώρες, αλλάζοντας το νερό ..

     

  2. Βάλτε τα σε μια κατσαρόλα με κρύο ανάλατο νερό και αφήνετε να βράσουν για περίπου 1 ώρα μέχρι να μαλακώσουν.

     

  3. Σε ένα τηγάνι μαγειρεύουμε το κρεμμύδι με λίγο ελαιόλαδο και λίγο νερό.

     

  4. Προσθέτετε τη ντομάτα, το καρότο, το σκόρδο και τέλος τα φασόλια. Όταν βράσουν προσθέστε τα ψιλοκομμένα μυρωδικά και μπαχαρικά.

     

  5. Μεταφέρετε σε ένα ταψί και ψήνετε στους 180 βαθμούς για 1 ώρα περίπου.Το λάδι πρέπει να προστεθεί στο τέλος ωμό.

     

Note

*Το αλάτι προτείνεται για ηλικίες άνω του 1 έτους.

 

Συνταγή: Σοφία Κανέλλου, Διαιτολόγος – Διατροφολόγος, MSc

 
 
Η συνταγή online: https://siniditidiatrofi.gr/recipe/lefka-fasolia-sto-fourno-me-ntomata/