Ρυθμίσεις Εκτύπωσης:

Κρύα σαλάτα με φασόλια άσπρα και ρύζι

Ένα πιάτο για όλες τις εποχές, με ποικιλία, πρωτείνη, φυτικές ίνες, χρώματα και αρώματα!  
Συνταγή: Σοφία Κανέλλου, Διαιτολόγος – Διατροφολόγος, MSc
Χρόνος
Total Time: 1 ώρα
Υλικά:
  • 200 g καστανό ρύζι (ή basmati)
  • 300 g φασόλια ψιλά (βρασμένα)
  • 2 τεμ. ασκαλώνια (ή φρέσκο κρεμμυδάκι)
  • 2 καρότα (μέτρια)
  • ματζουράνα (ή μαιντανό, δυόσμο κ.α.)
  • 60 ml ελαιόλαδο (εξαιρετικά παρθένο)
  • αλάτι* (ιωδιούχο)
  • πιπέρι (φρεσκοτριμμένο)
Ετοιμασία:
  1. Ξεπλύνετε το ρύζι κάτω από τρεχούμενο νερό και τοποθετήστε το σε 400ml κρύου νερού. Αν είναι δυνατόν, να το μουλιάσετε προηγουμένως 1 ή 2 ώρες. Μαγειρεύουμε για περίπου 40 λεπτά από το σημείο βρασμού χωρίς ανάδευση, προσθέτοντας δύο πρέζες αλάτι.

  2. Αφήνετε να κρυώσει μέσα σε μια μεγάλη κατσαρόλα. Εν τω μεταξύ πλένουμε τα κρεμμυδάκια και τα καρότα και τα κόβουμε σε λεπτές φέτες. Ψιλοκόβουμε τη μαντζουράνα.

  3. Προσθέστε το ρύζι με τα φασόλια σε ένα μεγάλο μπολ, προσθέτοντας τα κρεμμυδάκια και τα καρότα, ψιλοκομμένη μαντζουράνα, αλάτι και λάδι.

  4. Κρατήστε τη σαλάτα στο ψυγείο (τουλάχιστον μία ώρα) μέχρι να δέσουν τα αρώματα.

Note

*Το αλάτι προτείνεται για ηλικίες άνω του 1 έτους.

 

Συνταγή: Σοφία Κανέλλου, Διαιτολόγος – Διατροφολόγος, MSc

 
Η συνταγή online: https://siniditidiatrofi.gr/recipe/krya-salata-me-fasolia-aspra-kai-ryzi/