Η πιο χουχουλιάρικη ζεστή κρέμα από αμάρανθο, μία πολύ νόστιμη και θρεπτική ιδέα για το πρωινό όλης της οικογένειας!
Συνταγή:
Σοφία Κανέλλου, Διαιτολόγος – Διατροφολόγος, MSc
Υλικά:
1φλ βρασμένο αμάρανθο (15 λεπτά βράσιμο)
2φλ ρόφημα σόγιας χωρίς ζάχαρη
2κσ άνθος αραβοσίτου βανίλια ή άμυλο ταπιόκας διαλυμένο σε 1/2 φλ γάλα
2κσ ζάχαρη καρύδας ή ζάχαρη χουρμά ή 1 μπανάνα πολύ ώριμη
κανέλα
ξύσμα λεμονιού
Εκτέλεση:
Αφού βράσει ο αμάρανθος, σουρώστε τον και προσθέστε το γάλα και τη ζάχαρη καρύδας. Αφήστε το να βράσει για 1-2 λεπτά σε χαμηλή φωτιά και προσθέστε το άνθος διαλυμένο στο γάλα. Ανακατέψτε καλά και αφού πήξει προσθέστε ξύσμα λεμονιού. Σερβίρετε σε μπολάκια και πασπαλίστε με κανέλα.
Καλή απόλαυση!