Ρυθμίσεις Εκτύπωσης:

Κρέμα φακής με κάρυ

Εάν σας αρέσουν οι φακές και οι πικάντικες γεύσεις, δοκιμάστε να ετοιμάσετε αυτό το υπέροχο πατέ πάνω σε φρυγανισμένο προζυμένιο ψωμί, δεν θα χάσετε!  
Συνταγή: Σοφία Κανέλλου, Διαιτολόγος – Διατροφολόγος, MSc
Χρόνος
Total Time: 30 λεπτά.
Υλικά:
  • 125 g φακές
  • 1 κρεμμύδι ξερό (μικρό)
  • 1 tbsp μαιντανός (φρέσκος, ψιλοκομμένος)
  • 15 ml ελαιόλαδο (εξαιρετικά παρθένο)
  • 20 g κίτρινο κάρρυ (σκόνη)
  • 1 pinch αλάτι* (ιωδιούχο)
  • 1 pinch πιπέρι (φρεσκοτριμμένο)
  • σάλτσα ντομάτας (προαιρετικά)
Ετοιμασία:
  1. Πλένετε τις φακές και τα βάζετε να βράσουν. Πετάξτε το πρώτο νερό και βράστε σε καθαρό νερό για 20 λεπτά. Στραγγίζετε.

  2. Τσιγαρίστε σε ένα  βαθύ τηγάνι με 1 κουταλάκι του γλυκού ελαιόλαδο και 2 κουταλάκια του γλυκού νερό το κρεμμύδι για 1 λεπτό και προσθέστε το κάρυ. Μαγειρέψτε για 1-2 λεπτά ακόμα.

  3. Αναμιγνύετε τις φακές και πολτοποιείτε στο μπλέντερ.

  4. Συνοδέψτε με κρίθινο παξιμάδι σαν ντάκος ή σε σαντουιτσάκια ολικής.

     
     
     
Note

*Το αλάτι προτείνεται για ηλικίες άνω του 1 έτους.

 

Συνταγή: Σοφία Κανέλλου, Διαιτολόγος – Διατροφολόγος, MSc

 

Η συνταγή online: https://siniditidiatrofi.gr/recipe/krema-fakis-me-kary/