Συνοδέψτε με κρίθινο παξιμάδι σαν ντάκος ή σε σαντουιτσάκια ολικής.
Εάν σας αρέσουν οι φακές και οι πικάντικες γεύσεις, δοκιμάστε να ετοιμάσετε αυτό το υπέροχο πατέ πάνω σε φρυγανισμένο προζυμένιο ψωμί, δεν θα χάσετε!
Πλένετε τις φακές και τα βάζετε να βράσουν. Πετάξτε το πρώτο νερό και βράστε σε καθαρό νερό για 20 λεπτά. Στραγγίζετε.
Τσιγαρίστε σε ένα βαθύ τηγάνι με 1 κουταλάκι του γλυκού ελαιόλαδο και 2 κουταλάκια του γλυκού νερό το κρεμμύδι για 1 λεπτό και προσθέστε το κάρυ. Μαγειρέψτε για 1-2 λεπτά ακόμα.
Αναμιγνύετε τις φακές και πολτοποιείτε στο μπλέντερ.
Συνοδέψτε με κρίθινο παξιμάδι σαν ντάκος ή σε σαντουιτσάκια ολικής.
*Το αλάτι προτείνεται για ηλικίες άνω του 1 έτους.
Συνταγή: Σοφία Κανέλλου, Διαιτολόγος – Διατροφολόγος, MSc