Ρυθμίσεις Εκτύπωσης:

Κρέμα φακής με κάρυ

Χρόνος
Total Time: 30 λεπτά.
Υλικά:
  • 125 γραμμάρια φακές
  • 1 κρεμμύδι ξερό (μικρό)
  • 1 κουτάλια σούπας μαιντανός (φρέσκος, ψιλοκομμένος)
  • 15 χιλιοστόλιτρα ελαιόλαδο (εξαιρετικά παρθένο)
  • 20 γραμμάρια κίτρινο κάρρυ (σκόνη)
  • 1 πρέζες αλάτι* (ιωδιούχο)
  • 1 πρέζες πιπέρι (φρεσκοτριμμένο)
  • σάλτσα ντομάτας (προαιρετικά)
Ετοιμασία:
  1. Πλένετε τις φακές και τα βάζετε να βράσουν. Πετάξτε το πρώτο νερό και βράστε σε καθαρό νερό για 20 λεπτά. Στραγγίζετε.

  2. Τσιγαρίστε σε ένα  βαθύ τηγάνι με 1 κουταλάκι του γλυκού ελαιόλαδο και 2 κουταλάκια του γλυκού νερό το κρεμμύδι για 1 λεπτό και προσθέστε το κάρυ. Μαγειρέψτε για 1-2 λεπτά ακόμα.

  3. Αναμιγνύετε τις φακές και πολτοποιείτε στο μπλέντερ.

  4. Συνοδέψτε με κρίθινο παξιμάδι σαν ντάκος ή σε σαντουιτσάκια ολικής.

     
     
     
Note

*Το αλάτι προτείνεται για ηλικίες άνω του 1 έτους.

 

Συνταγή: Σοφία Κανέλλου, Διαιτολόγος – Διατροφολόγος, MSc