Ρυθμίσεις Εκτύπωσης:

Κολοκυθόπιτα ξεσκέπαστη

Το φθινόπωρο έχει τη γεύση της γλυκιάς κολοκύθας!
Μπορούμε να ετοιμάσουμε τόσα διαφορετικά εδέσματα χρησιμοποιώντας αυτή την πρώτη ύλη και να λάβουμε όλα τα διατροφικά της οφέλη!

Αυτή τη φορά, η συνταγή μας είναι ωμοφαγική και πανεύκολη!

Χρόνος
Total Time: 3 ώρες 20 λεπτά.
Υλικά:
  • 175 g κολοκύθα ψιλοκομμένη (1 φλιτζάνι)
  • 55 g εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο (1/4 φλιτζάνι)
  • 125 g βούτυρο αμυγδάλου (1/2 φλιτζάνι)
  • 114 g γάλα καρύδας (1/2 φλιτζάνι)
  • 20 τεμ. χουρμάδες βασιλικοί, χωρίς κουκούτσι (χωρίς κουκούτσι)
  • 1 κουταλιά του γλυκού κανέλα
  • 1/8 κουταλιά του γλυκού μοσχοκάρυδο
  • 1/8 κουταλιά του γλυκού τζίντζερ αποξηραμένο
Ετοιμασία:
  1. Βάλτε όλα τα συστατικά σε έναν επεξεργαστή τροφίμων, και χτυπήστε μέχρι να γίνουν λεία

  2. Τοποθετήστε το μείγμα σε ένα ταψί με χαρτί ψησίματος και αφήστε το στην κατάψυξη για τουλάχιστον 3 ώρες ή έως ότου το μείγμα να σκληρύνει.

  3. Κόψτε το σε κομμάτια και, εάν θέλετε, προσθέστε από πάνω μερικούς ξηρούς καρπούς (π.χ. καρύδια, αμύγδαλα κ.ά.), σπόρους (π.χ. κολοκυθόσπορους, ηλιόσπορους κ.ά.) ή αποξηραμένα φρούτα (π.χ. σταφίδες, γκότζι μπέρι κ.ά.)

  4. Φυλάσσεται στην κατάψυξη.

     
    Πριν καταναλώσετε, αφήστε το λίγα λεπτά σε θερμοκρασία δωματίου.