Ρυθμίσεις Εκτύπωσης:

Κόκκινες φακές βελουτέ με παντζαρόφυλλα σοταρισμένα

Χρόνος
Total Time: 40 λεπτά.
Υλικά:
  • 180 γραμμάρια κόκκινες φακές
  • 40 γραμμάρια παντζαρόφυλλα (ψιλοκομμένα)
  • 80 γραμμάρια παντζάρια (βρασμένα και κομμένα σε κυβάκια)
  • 1 κουταλιές του τσαγιού κύμινο
  • 1/2 κουταλιές του τσαγιού κουρκουμάς
  • αλάτι*
  • πιπέρι
  • 1/2 κουτάλια σούπας τζίντζερ (τριμμένο)
  • 1 σκελίδες σκόρδο (τριμμένη)
  • χυμός λεμονιού (για το σερβίρισμα)
Ετοιμασία:
  1. Ξεπλένουμε τις φακές και τις ρίχνουμε σε ένα κατσαρολάκι με 3 φλιτζάνια νερό, λίγο αλάτι, μια κουταλιά λάδι και τον κουρκουμά. Μόλις πάρουν βράση χαμηλώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε για 15 λεπτά.

     

  2. Τις αφήνουμε να κρυώσουν και τις πολτοποιούμε στο multi μέχρι να αποκτήσουν λεία υφή.

     

  3. Εν τω μεταξύ, βράζουμε λίγο νερό και ρίχνουμε το κύμινο να τσιγαριστεί για ½ λεπτό. Προσθέτουμε το ginger και το σκόρδο για άλλο μισό λεπτό και ρίχνουμε τα παντζαρόφυλλα. Αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε. Τα αφήνουμε να μαγειρευτούν για 4-5 λεπτά μέχρι να μαραθούν τα χόρτα. Ρίχνουμε τα παντζάρια, ανακατεύουμε και κλείνουμε τη φωτιά.

     

  4. Βάζουμε τον πουρέ φακής να πάρει μια βράση και προσθέτουμε το μείγμα παντζαριών. Ανακατεύουμε και σερβίρουμε ραντίζοντας με χυμό λεμονιού και αν θέλουμε ρίχνουμε λίγο φρέσκο ελαιόλαδο από πάνω.

     

Note

*Η χρήση αλατιού προτείνεται για ηλικίες άνω του 1 έτους.

 

Συνταγή: Σοφία Κανέλλου, Διαιτολόγος – Διατροφολόγος, MSc