Ρυθμίσεις Εκτύπωσης:

Κόκκινες φακές βελουτέ με παντζαρόφυλλα σοταρισμένα

Μία σούπα γεμάτη υγεία! Ένα πιάτο με σίδηρο, φυτικές ίνες, πρωτείνη και πλούσιο χρώμα που υποδηλώνει την ύπαρξη αντιοξειδωτικών ουσιών. Το προτείνουμε ανεπιφύλακτα!
Συνταγή: Σοφία Κανέλλου, Διαιτολόγος – Διατροφολόγος, MSc
Χρόνος
Total Time: 40 λεπτά.
Υλικά:
  • 180 g κόκκινες φακές
  • 40 g παντζαρόφυλλα (ψιλοκομμένα)
  • 80 g παντζάρια (βρασμένα και κομμένα σε κυβάκια)
  • 1 tsp κύμινο
  • 1/2 tsp κουρκουμάς
  • αλάτι*
  • πιπέρι
  • 1/2 tbsp τζίντζερ (τριμμένο)
  • 1 clove σκόρδο (τριμμένη)
  • χυμός λεμονιού (για το σερβίρισμα)
Ετοιμασία:
  1. Ξεπλένουμε τις φακές και τις ρίχνουμε σε ένα κατσαρολάκι με 3 φλιτζάνια νερό, λίγο αλάτι, μια κουταλιά λάδι και τον κουρκουμά. Μόλις πάρουν βράση χαμηλώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε για 15 λεπτά.

     

  2. Τις αφήνουμε να κρυώσουν και τις πολτοποιούμε στο multi μέχρι να αποκτήσουν λεία υφή.

     

  3. Εν τω μεταξύ, βράζουμε λίγο νερό και ρίχνουμε το κύμινο να τσιγαριστεί για ½ λεπτό. Προσθέτουμε το ginger και το σκόρδο για άλλο μισό λεπτό και ρίχνουμε τα παντζαρόφυλλα. Αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε. Τα αφήνουμε να μαγειρευτούν για 4-5 λεπτά μέχρι να μαραθούν τα χόρτα. Ρίχνουμε τα παντζάρια, ανακατεύουμε και κλείνουμε τη φωτιά.

     

  4. Βάζουμε τον πουρέ φακής να πάρει μια βράση και προσθέτουμε το μείγμα παντζαριών. Ανακατεύουμε και σερβίρουμε ραντίζοντας με χυμό λεμονιού και αν θέλουμε ρίχνουμε λίγο φρέσκο ελαιόλαδο από πάνω.

     

Note

*Η χρήση αλατιού προτείνεται για ηλικίες άνω του 1 έτους.

 

Συνταγή: Σοφία Κανέλλου, Διαιτολόγος – Διατροφολόγος, MSc

Η συνταγή online: https://siniditidiatrofi.gr/recipe/kokkines-fakes-veloute-me-pantzarofylla-sotarismena/