Ρυθμίσεις Εκτύπωσης:

Κιμάς από μαύρα και κόκκινα φασόλια

Χρόνος
Total Time: 1 ώρα
Υλικά:
  • 500 γραμμάρια πολύχρωμα φασόλια
  • 5 ντομάτες (ώριμες, μέτριες)
  • 2 κρεμμύδια ξερά (μεγάλα (ή 3 μικρά))
  • 2 πιπεριές (κέρατο, Φλωρίνης)
  • 60 χιλιοστόλιτρα ελαιόλαδο (εξαιρετικά παρθένο)
  • 60 χιλιοστόλιτρα σόγια σως*
  • καπνιστή πάπρικα
  • 1-2 σκελίδες σκόρδο
  • αλάτι*
  • πιπέρι
  • ζάχαρη καρύδας*
  • φρέσκος βασιλικός
Ετοιμασία:
  1. Βάζετε τα φασόλια να μουλιάσουν από το βράδυ.

  2. Τα ξεπλένετε και τα βάζετε να βράσουν (προαιρετικά μαζί με λίγο φύκι kombu το οποίο βοηθάει το βράσιμο αλλά και στην πέψη).

    Αλάτι ΔΕΝ βάζετε σε αυτό το στάδιο.

  3. Μόλις βράσουν τα σουρώνετε, φυλάττε τον ζωμό τους και τα τοποθετείται σε ένα ταψί όπου τα πολτοποιείται με το ειδικό εργαλείο.

  4. Τρίβετε τις τομάτες, ψιλοκόβετε τα κρεμμύδια, τις πιπεριές και το σκόρδο, τα σωτάρετε σε ελαιόλαδο, προσθέτετε το αλατοπίπερο και τη ζάχαρη και σβήνετε με τον χυμό της τομάτας.

  5. Προσθέτετε την καπνιστή πάπρικα και τη σόγια σως, λίγο από τον ζωμό που φυλάξατε και το αφήνετε να πάρει μία βράση.

  6. Στο τέλος προσθέτετε τα πολτοποιημένα φασόλια, ανακατεύετε καλά και κατεβάζετε από τη φωτιά.

  7. Το φαγητό σας είναι έτοιμο να σερβιριστεί πάνω σε γαλέτες με κάποια γαρνιτούρα της αρεσκείας μας, πάνω σε ζυμαρικά με τριμμένο φυτικό τυρί ή διατροφική μαγιά, αντί για κιμά σε βίγκαν παστίτσιο ή μουσακά, αλλά και σε μεξικάνικα μπουρίτος, αφού προσθέσετε λίγο τσίλι!

Note

*Τα τρόφιμα αυτά προτείνονται για ηλικίες άνω του 1 έτους.

 

Συνταγή του Ζαννή Ζουγανέλη
περισσότερες συνταγές του στο: alternΑΤΕ