Ρυθμίσεις Εκτύπωσης:

Κέικ χωρίς ζάχαρη

Αυτό το κέικ είναι χωρίς ζάχαρη, χωρίς κακάο, χωρίς ζωικά, χωρίς χωρίς χωρίς...κι όμως τόσο αληθινό! Είναι τόσο απλό, τόσο νόστιμο που θα γίνει ανάρπαστο!  
Έμπνευση για τη συνταγή μας ήταν η Julija Volobujeva και ο Σταύρος Καραγιλάνης, σας ευχαριστούμε!
Χρόνος
Total Time: 1 ώρα
Υλικά:
  • 300 g αλεύρι δίκοκκου σιτου (Ζέας)
  • 100 g αλεύρι χαρουπιού
  • 100 ml ηλιέλαιο (ψυχρής έκθλιψης)
  • 240 ml βύνη κριθαριού*
  • 250 ml χυμό αχλαδιού
  • 22 g baking powder
Ετοιμασία:
  1. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε πρώτα όλα τα στερεά υλικά.

  2. Σε μία δεύτερη μεγάλη μπασίνα αναμειγνύουμε με ένα φουέ όλα τα υγρά στοιχεία.

  3. Σταδιακά, προσθέτουμε τα υγρά στα στερεά και φτιάχνουμε το χυλό μας. Θα χρειαστεί μία προσοχή στο ανακάτεμα ώστε να μη δημιουργηθούν σβόλοι.

  4. Τοποθετούμε το μείγμα μας σε ένα πυρίμαχο σκεύος και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180°C. Το κέικ μας είναι έτοιμο όταν βάλουμε ένα μαχαίρι στο γλυκό μας και αυτό βγει καθαρό.

Note

*Τα γλυκαντικά δεν προτείνονται για ηλικίες κάτω του 1 έτους.

 

Έμπνευση για τη συνταγή μας ήταν η Julija Volobujeva και ο Σταύρος Καραγιλάνης, σας ευχαριστούμε!

 
 
 
Η συνταγή online: https://siniditidiatrofi.gr/recipe/keik-choris-zachari/