Ρυθμίσεις Εκτύπωσης:

Κέικ χωρίς ζάχαρη

Χρόνος
Total Time: 1 ώρα
Υλικά:
  • 300 γραμμάρια αλεύρι δίκοκκου σιτου (Ζέας)
  • 100 γραμμάρια αλεύρι χαρουπιού
  • 100 χιλιοστόλιτρα ηλιέλαιο (ψυχρής έκθλιψης)
  • 240 χιλιοστόλιτρα βύνη κριθαριού*
  • 250 χιλιοστόλιτρα χυμό αχλαδιού
  • 22 γραμμάρια baking powder
Ετοιμασία:
  1. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε πρώτα όλα τα στερεά υλικά.

  2. Σε μία δεύτερη μεγάλη μπασίνα αναμειγνύουμε με ένα φουέ όλα τα υγρά στοιχεία.

  3. Σταδιακά, προσθέτουμε τα υγρά στα στερεά και φτιάχνουμε το χυλό μας. Θα χρειαστεί μία προσοχή στο ανακάτεμα ώστε να μη δημιουργηθούν σβόλοι.

  4. Τοποθετούμε το μείγμα μας σε ένα πυρίμαχο σκεύος και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180°C. Το κέικ μας είναι έτοιμο όταν βάλουμε ένα μαχαίρι στο γλυκό μας και αυτό βγει καθαρό.

Note

*Τα γλυκαντικά δεν προτείνονται για ηλικίες κάτω του 1 έτους.

 

Έμπνευση για τη συνταγή μας ήταν η Julija Volobujeva και ο Σταύρος Καραγιλάνης, σας ευχαριστούμε!