Ρυθμίσεις Εκτύπωσης:

Κεφτεδάκια με φασόλια με σάλτσα τομάτας

Τα αγαπημένα μας μαυρομάτικα φασόλια σε μία παρασκευή για μικρούς και μεγάλους! Το ξέρατε πως αυτό το είδος οσπρίου θεωρείται από τα πιο εύπεπτα; Πάμε να μαγειρέψουμε λοιπόν!   Συνταγή: Σοφία Κανέλλου, Διαιτολόγος – Διατροφολόγος, MSc
Χρόνος
Total Time: 55 λεπτά.
Υλικά:
  • 1 kg μαυρομάτικα φασόλια
  • 2 clove σκόρδο
  • 2 tsp ρίγανη
  • 2 tbsp φρέσκος μαιντανός
  • 50 g νιφάδες βρώμης (χωρίς γλουτένη)
  • 15 g διατροφική μαγιά
  • 1/2 tsp μαύρο πιπέρι
  • 35 g αλεύρι ρεβυθιού
Ετοιμασία:
  1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180° C.

  2. Βάζετε όλα τα υλικά εκτός από τα φασόλια και το ρεβυθάλευρο σε ένα μπλέντερ και τα ανακατεύετε μέχρι να γίνουν πολτός.

  3. Προσθέτετε τα φασόλια και το ρεβυθάλευρο και συνεχίζετε με το χτύπημα μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.

  4. Παίρνετε το μείγμα, το πλάθετε σε μικρά μπαλάκια, και το τοποθετείτε σε μια λαδόκολλα σε ταψί.

  5. Βάζετε το ταψί στο φούρνο και τα ψήνετε για 25-30 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν και να σκληρύνουν τα κεφτεδάκια.

  6. Στη συνέχεια, τα βάζετε σε μια πλατιά κατσαρόλα και τα σιγομαγειρεύετε με την σάλτσα τομάτας της αρεσκείας σας.

  7. Σερβίρετε με μακαρόνια ολικής ή ρύζι, ανάλογα με την προτίμησή σας.

Note

Συνταγή: Σοφία Κανέλλου, Διαιτολόγος – Διατροφολόγος, MSc

Η συνταγή online: https://siniditidiatrofi.gr/recipe/keftedakia-me-fasolia-me-saltsa-tomatas/