Ρυθμίσεις Εκτύπωσης:

Κεφτεδάκια με φασόλια με σάλτσα τομάτας

Χρόνος
Total Time: 55 λεπτά.
Υλικά:
  • 1 κιλά μαυρομάτικα φασόλια
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 2 κουταλιές του τσαγιού ρίγανη
  • 2 κουτάλια σούπας φρέσκος μαιντανός
  • 50 γραμμάρια νιφάδες βρώμης (χωρίς γλουτένη)
  • 15 γραμμάρια διατροφική μαγιά
  • 1/2 κουταλιές του τσαγιού μαύρο πιπέρι
  • 35 γραμμάρια αλεύρι ρεβυθιού
Ετοιμασία:
  1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180° C.

  2. Βάζετε όλα τα υλικά εκτός από τα φασόλια και το ρεβυθάλευρο σε ένα μπλέντερ και τα ανακατεύετε μέχρι να γίνουν πολτός.

  3. Προσθέτετε τα φασόλια και το ρεβυθάλευρο και συνεχίζετε με το χτύπημα μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.

  4. Παίρνετε το μείγμα, το πλάθετε σε μικρά μπαλάκια, και το τοποθετείτε σε μια λαδόκολλα σε ταψί.

  5. Βάζετε το ταψί στο φούρνο και τα ψήνετε για 25-30 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν και να σκληρύνουν τα κεφτεδάκια.

  6. Στη συνέχεια, τα βάζετε σε μια πλατιά κατσαρόλα και τα σιγομαγειρεύετε με την σάλτσα τομάτας της αρεσκείας σας.

  7. Σερβίρετε με μακαρόνια ολικής ή ρύζι, ανάλογα με την προτίμησή σας.

Note

Συνταγή: Σοφία Κανέλλου, Διαιτολόγος – Διατροφολόγος, MSc