Ρυθμίσεις Εκτύπωσης:

Καστανάτο

Το κάστανο: Διατροφικά πρόκειται για έναν πλούσιο καρπό. Η φύση προβλέπει και μας προσφέρει την εκάστοτε εποχή, τροφές που εξυπηρετούν τη θρέψη μας και μας εξασφαλίζουν θερμίδες, λίπος και ενέργεια για τις επόμενες περιόδους. Ένα μέτριο κάστανο έχει περίπου 26 θερμίδες, όσο περίπου 3 αμύγδαλα, ωφέλιμα λιπαρά και ένα 7-8% φυτική ίνα. Το κάλιο που περιέχει ρυθμίζει την αρτηριακή πίεση ενώ το μαγνήσιο την πείνα. Βιταμίνες όπως C, φολικό οξύ και Β1 βρίσκονται στον καρπό αυτό επίσης σε αφθονία. Διατηρούνται αναλλοίωτα σε βαθιά κατάψυξη για 6 μήνες.

Χρόνος
Total Time: 55 λεπτά.
Υλικά:
  • 200 g αλεύρι ολικής άλεσης
  • 375 g αλεύρι κάστανου
  • 50 g σταφίδες (μουλιασμένες για 30 λεπτά)
  • 100 g κουκουνάρι (ή καθαρισμένο φυστίκι Αιγίνης)
  • δεντρολίβανο (λίγο)
  • 2 κουτ σούπας εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο
  • αλάτι (ιωδιούχο)
  • νερό (όσο πάρει)
Ετοιμασία:
  1. Αναμιγνύετε τα αλεύρια με το νερό μέχρι να γίνει ένας χυλός, προσθέτετε τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύετε. Λαδώνετε ένα ταψί και περιχύνετε το χυλό. Προθερμαίνετε το φούρνο σε μέτρια θερμοκρασία. Το καστανάτο είναι έτοιμο όταν παρουσιαστούν ρωγμές στην επιφάνεια. Περίπου μετά από 40 λεπτά.

     

Note

*Η συνταγή προτείνεται για ηλικίες άνω του 1 έτους.

Συνταγή: Σοφία Κανέλλου, Διαιτολόγος - Διατροφολόγος MSc

Η συνταγή online: https://siniditidiatrofi.gr/recipe/kastanato/