Ρυθμίσεις Εκτύπωσης:

Gingerbread cookies

Gingerbread vegan cookies
Χρόνος
Total Time: 1 ώρα 35 λεπτά.
Υλικά:
  • 900 γραμμάρια αλεύρι
  • 1 κουταλιές του τσαγιού σόδα μαγειρική
  • 1/2 κουταλιές του τσαγιού μπείκιν πάουντερ
  • 2 κουτάλια σούπας τζίντζερ (στυμμένο)
  • 4 κουταλιές του τσαγιού κανέλα σκόνη
  • 1 κουταλιές του τσαγιού πιπέρι τριμμένο
  • 1 κουταλιές του τσαγιού αλάτι
  • 200 γραμμάρια ελαιόλαδο (εξαιρετικά περθένο, ψυχρής έκθλιψης)
  • 200 γραμμάρια ζάχαρη καρύδας
  • 200 γραμμάρια σιρόπι σφενδάμου
  • 3 κουτάλια σούπας σπόροι chia (μουσκεμένοι)
Ετοιμασία:
  1. Χτυπάμε τη ζάχαρη με το λάδι στο μίξερ μέχρι να αφρατέψει καλά. Στο τέλος προσθέτουμε στο μίξερ το gel των σπόρων chia και και το σιρόπι. Ανακατεύουμε το αλεύρι με υπόλοιπα στερεά συστατικά και τα βάζουμε σε ένα μπολ. Βάζουμε και το μείγμα του αλευριού στο μίξερ αλλά ανακατεύουμε για πολύ λίγο μέχρι όσο να ανακατευτούν καλά τα υλικά.
  2. Χωρίζουμε σε 4 μέρη και βάζουμε σε σελοφάν στο ψυγείο για τουλάχιστον μια ώρα για να σφίξει το μείγμα. Ανοίγουμε με τη βοήθεια επιπλέον αλευριού σε φύλλο και κόβουμε με κουπ-πατ όμορφα σχέδια. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 12-14 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσουν σε σχάρα.
Note

Συνταγή: Ζαννής Ζουγανέλης, Χημικός, Vegan αλχημιστής, συνεργάτης του Εργαστηρίου Συνειδητής Διατροφής