Σήμερα θα φτιάξουμε μπισκότα με άρωμα πιπερόριζας (πες το και τζίντζερ) να μοσχοβολήσει όλη η κουζίνα μας!
Συνταγή: Ζαννής Ζουγανέλης, Χημικός, Vegan αλχημιστής, συνεργάτης του Εργαστηρίου Συνειδητής Διατροφής
Χτυπάμε τη ζάχαρη με το λάδι στο μίξερ μέχρι να αφρατέψει καλά. Στο τέλος προσθέτουμε στο μίξερ το gel των σπόρων chia και και το σιρόπι.
Ανακατεύουμε το αλεύρι με υπόλοιπα στερεά συστατικά και τα βάζουμε σε ένα μπολ.
Βάζουμε και το μείγμα του αλευριού στο μίξερ αλλά ανακατεύουμε για πολύ λίγο μέχρι όσο να ανακατευτούν καλά τα υλικά.
Χωρίζουμε σε 4 μέρη και βάζουμε σε σελοφάν στο ψυγείο για τουλάχιστον μια ώρα για να σφίξει το μείγμα.
Ανοίγουμε με τη βοήθεια επιπλέον αλευριού σε φύλλο και κόβουμε με κουπ-πατ όμορφα σχέδια.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 12-14 λεπτά.
Αφήνουμε να κρυώσουν σε σχάρα.