Ρυθμίσεις Εκτύπωσης:

Gingerbread cookies

Gingerbread vegan cookies
Gingerbread vegan cookies
Σήμερα θα φτιάξουμε μπισκότα με άρωμα πιπερόριζας (πες το και τζίντζερ) να μοσχοβολήσει όλη η κουζίνα μας!   Συνταγή: Ζαννής Ζουγανέλης, Χημικός, Vegan αλχημιστής, συνεργάτης του Εργαστηρίου Συνειδητής Διατροφής
Χρόνος
Total Time: 1 ώρα 35 λεπτά.
Υλικά:
  • 900 g αλεύρι
  • 1 tsp σόδα μαγειρική
  • 1/2 tsp μπείκιν πάουντερ
  • 2 tbsp τζίντζερ (στυμμένο)
  • 4 tsp κανέλα σκόνη
  • 1 tsp πιπέρι τριμμένο
  • 1 tsp αλάτι
  • 200 g ελαιόλαδο (εξαιρετικά περθένο, ψυχρής έκθλιψης)
  • 200 g ζάχαρη καρύδας
  • 200 g σιρόπι σφενδάμου
  • 3 tbsp σπόροι chia (μουσκεμένοι)
Ετοιμασία:
  1. Χτυπάμε τη ζάχαρη με το λάδι στο μίξερ μέχρι να αφρατέψει καλά. Στο τέλος προσθέτουμε στο μίξερ το gel των σπόρων chia και και το σιρόπι. Ανακατεύουμε το αλεύρι με υπόλοιπα στερεά συστατικά και τα βάζουμε σε ένα μπολ. Βάζουμε και το μείγμα του αλευριού στο μίξερ αλλά ανακατεύουμε για πολύ λίγο μέχρι όσο να ανακατευτούν καλά τα υλικά.
  2. Χωρίζουμε σε 4 μέρη και βάζουμε σε σελοφάν στο ψυγείο για τουλάχιστον μια ώρα για να σφίξει το μείγμα. Ανοίγουμε με τη βοήθεια επιπλέον αλευριού σε φύλλο και κόβουμε με κουπ-πατ όμορφα σχέδια. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 12-14 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσουν σε σχάρα.
Note

Συνταγή: Ζαννής Ζουγανέλης, Χημικός, Vegan αλχημιστής, συνεργάτης του Εργαστηρίου Συνειδητής Διατροφής

Η συνταγή online: https://siniditidiatrofi.gr/recipe/gingerbread-cookies/