Ρυθμίσεις Εκτύπωσης:

Γεμιστά με ρύζι και αμάρανθο

συνταγή για vegan γεμιστά με αμάρανθο, ρύζι και φακές.
Χρόνος
Total Time: 50 λεπτά.
Υλικά:
  • 5 πιπεριές (βιολογικές, μεσαίου μεγέθους)
  • 180 γραμμάρια αμάρανθο (ωμό και μουλιασμένο για 6 ώρες)
  • 180 γραμμάρια ρύζι (βιολογικό)
  • 180 γραμμάρια φακές
  • 1 κρεμμύδι ξερό (μέτριο)
  • 2 ντομάτες (μεσαίες)
  • 1/2 φλιτζάνια μαϊντανό (ψιλοκομμένο)
  • 1/3 κουταλιές του γλυκού κανέλα
  • 1/2 κουταλιές του γλυκού κανέλα
  • 2 κλωνάρια γαρύφαλλο
  • ελαιόλαδο (εξαιρετικά παρθένο, ψυχρής έκθλιψης)
  • μπαλσάμικο ξύδι (για το σβήσιμο)
  • αλάτι* (ιωδιούχο)
  • πιπέρι (φρεσκοτριμμένο)
Ετοιμασία:
  1. Σε ένα τηγάνι μεσαίου μεγέθους σωτάρετε το κρεμμύδι σε νερό. Προσθέτετε τα μπαχαρικά, ανακατέψτε και σβήστε με λίγο μπαλσάμικο. Στην συνέχεια βάλτε τον αμάρανθο και το ρύζι ανακατέψτε καλά να πάνε παντού τα μπαχαρικά. Προσθέστε 3 φλυτζάνια βραστό νερό και αφήστε να σιγοβράσουν για περίπου 8 λεπτά μέχρι να μαλακώσει ο αμάρανθος και το ρύζι. Εάν επιθυμείτε να προσθέστε τα όσπρια (που θα απογειώσει το πιάτο κυριολεκτικά) απλά προσθέστε τα πιο νωρίς από το ρύζι και τον αμάρανθο.

  2. Παράλληλα, κόψτε το καπάκι από τις πιπεριές και καθαρίστε τα σπόρια. Μπορείτε να τις κόψετε στην μέση. Στην συνέχεια, και με την βοήθεια ενός τρίφτη, προσθέστε την ντομάτα και το ψιλοκομμένο μαϊντανό και ανακατέψτε καλά. Γεμίστε με το μείγμα ρυζιού και αμάρανθου τις πιπεριές και προσθέστε φρεσκοτριμμένο πιπέρι και το ελαιόλαδο.

    Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 βαθμούς για περίπου 15 λεπτά

    Έτοιμα!

Note

*Το αλάτι δεν προτείνεται για ηλικίες κάτω του 1 έτους.

 

Συνταγή: Σοφία Κανέλλου, Διαιτολόγος – Διατροφολόγος, MSc