Ρυθμίσεις Εκτύπωσης:

Ελιές

Συνταγή: Σοφία Κανέλλου, Διαιτολόγος – Διατροφολόγος, MSc
Ετοιμασία:
    Πρώτος τρόπος:
  1. Ξεπλύνετε και χαράξτε τις ελιές.
  2. Τοποθετήστε τις σε ένα βάζο του 1 λίτρου καθαρό.
  3. Αναμείξτε 1 λίτρο νερό με 60 γρ. αλάτι 6%. Προσθέστε το στις ελιές.
  4. (Προσθέστε αρωματικά.)
  5. Αφήστε στο σκοτάδι για 15 μέρες.
  6. Αντικαταστήστε τη σαλαμούρα με 8% αλάτι (80γρ σε ένα λίτρο νερό).
  7. Οι ελιές είναι έτοιμες σε 6-8 μήνες.

  8. Δεύτερος τρόπος (περισσότερο αλάτι):
  9. Ξεπλύνετε και χαράξτε τις ελιές.

  10. Τοποθετήστε τις σε ένα βάζο του 1 λίτρου καθαρό.

  11. Βράστε νερό και ρίξτε αλάτι ανακατεύοντας συνεχώς.

  12. Ταυτόχρονα ρίξτε μια καθαρισμένη πατάτα στο νερό και όταν επιπλεύσει η σαλαμούρα θα είναι έτοιμη.

  13. Όταν κρυώσει ρίξτε το αλατόνερο στις ελιές μέχρι να καλυφθούν.

  14. Αλλάξτε την άλμη κάθε μήνα.

  15. Οι ελιές είναι έτοιμες σε 3 μήνες.

Η συνταγή online: https://siniditidiatrofi.gr/recipe/elies/