Ρυθμίσεις Εκτύπωσης:

Dhal από κόκκινες φακές

Σήμερα, η κουζίνα μας μύρισε Ινδία. Πολλά μπαχαρικά και αρωματικά! Οι κόκκινες φακές δημιουργούν ένα τέλειο βελούδινο πιάτο, ζεστό και νόστιμο, το οποίο συνδυάζεται εύκολα με ένα καστανό ρύζι ή ένα κεχρί!
Συνταγή: Σοφία Κανέλλου, Διαιτολόγος – Διατροφολόγος, MSc
Χρόνος
Total Time: 50 λεπτά.
Υλικά:
  • 120 g κόκκινες φακές
  • 15 ml ελαιόλαδο (εξαιρετικά παρθένο)
  • 2 clove σκόρδο
  • 10 g τριμμένο τζίντζερ
  • 1 καυτερή πιπεριά (ψιλοκομμένη, ή απλή πιπεριά)
  • 1 κρεμμύδι ξερό
  • 1 ντομάτα (μέτρια)
  • 5 g κύμινο και κόλιανδρο
  • 3 g κουρκουμά (1/4 κ.σ.)
  • 2 dash αλάτι* (ιωδιούχο)
  • 1 pinch πιπέρι (φρεσκοτριμμένο)
Ετοιμασία:
  1. Βράστε τις φακές και να αλλάξετε το νερό. Βράστε και πάλι σε 3 φλιτζάνια νερό για 12 λεπτά.

  2. Εν τω μεταξύ, σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι με το σκόρδο, το τζίντζερ, το τσίλι μέχρι να πάρει τη μυρωδιά των καρυκευμάτων για 1 λεπτό. Προσθέστε το κρεμμύδι και 1 κουταλιά της σούπας νερό και μαγειρέψτε για 4 λεπτά σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε τις ντομάτες και τα υπόλοιπα συστατικά και μαγειρέψτε για 3-4 λεπτά.

  3. Στραγγίξτε τις φακές και προσθέστε τα στη σάλτσα και το 1/3 φλιτζάνι νερό και μαγειρέψτε για άλλα 5 λεπτά.

     
Note

*Το αλάτι προτείνεται για ηλικίες άνω του 1 έτους.

 

Συνταγή: Σοφία Κανέλλου, Διαιτολόγος – Διατροφολόγος, MSc

 
Η συνταγή online: https://siniditidiatrofi.gr/recipe/dhal-apo-kokkines-fakes/