Ρυθμίσεις Εκτύπωσης:

Χούμους Ρεβυθιών

Το χούμους είναι ένα από τα αγαπημένα μας συνοδευτικά για τα κύρια ή τα μικρότερα γεύματα μας. Ο χυμός του λεμονιού θα μας βοηθήσει να απορροφήσουμε τον σίδηρο τους ενώ θα αναδείξει το κύμινο και τα υπόλοιπα αρώματα του πατέ μας. Πάμε να το δοκιμάσουμε στην πιο απλή εκδοχή του...
 
Συνταγή: Σοφία Κανέλλου, Διαιτολόγος – Διατροφολόγος, MSc
Χρόνος
Total Time: 1 ώρα 20 λεπτά.
Υλικά:
  • 250 g ρεβύθια (βρασμένα, στραγγισμένα)
  • νερό από τα ρεβύθια (περίπου 1 φλιτζάνι, όσο πάρει)
  • 60 g ταχίνι ολικής άλεσης
  • 1 clove σκόρδο
  • 1 λεμόνι (ακέρωτο)
  • 2 pinch αλάτι* (ιωδιούχο)
  • 2 pinch πάπρικα ή μπούκοβο
  • 15 ml ελαιόλαδο (εξαιρετικά παρθένο)
Ετοιμασία:
  1. Βράζετε τα ρεβίθια και κρατάτε μια κούπα από το νερό. Σε ένα μπλέντερ βάζετε τα ρεβίθια, και τα υπόλοιπα υλικά, χτυπάτε και συμπληρώνετε με νερό μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μίγμα.

     
     
     
Note

*Το αλάτι προτείνεται για ηλικίες άνω του 1 έτους.

 

Συνταγή: Σοφία Κανέλλου, Διαιτολόγος – Διατροφολόγος, MSc

 
 
Η συνταγή online: https://siniditidiatrofi.gr/recipe/choumous-revythion/