Ρυθμίσεις Εκτύπωσης:

Χούμους Ρεβυθιών

Χρόνος
Total Time: 1 ώρα 20 λεπτά.
Υλικά:
  • 250 γραμμάρια ρεβύθια (βρασμένα, στραγγισμένα)
  • νερό από τα ρεβύθια (περίπου 1 φλιτζάνι, όσο πάρει)
  • 60 γραμμάρια ταχίνι ολικής άλεσης
  • 1 σκελίδες σκόρδο
  • 1 λεμόνι (ακέρωτο)
  • 2 πρέζες αλάτι* (ιωδιούχο)
  • 2 πρέζες πάπρικα ή μπούκοβο
  • 15 χιλιοστόλιτρα ελαιόλαδο (εξαιρετικά παρθένο)
Ετοιμασία:
  1. Βράζετε τα ρεβίθια και κρατάτε μια κούπα από το νερό. Σε ένα μπλέντερ βάζετε τα ρεβίθια, και τα υπόλοιπα υλικά, χτυπάτε και συμπληρώνετε με νερό μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μίγμα.

     
     
     
Note

*Το αλάτι προτείνεται για ηλικίες άνω του 1 έτους.

 

Συνταγή: Σοφία Κανέλλου, Διαιτολόγος – Διατροφολόγος, MSc