Ρυθμίσεις Εκτύπωσης:

Χαρουποτέμπε

Τι θα λέγατε για ένα tempeh κάπως διαφορετικό; Μπορεί το χρώμα να μην είναι δελεαστικό, η γεύση όμως από το παξιμάδι χαρουπιού δίνει τέτοια γλύκα και νοστιμιά που δύσκολα την ξεχνάς. Δοκίμασέ το στο τηγάνι ή στο φούρνο. Αυτή η συνταγή δεν είναι και η πιο εύκολη του κόσμου, γιατί έχει το πανάρισμα, έχει το ψήσιμο, έχει τη μερακληδιά του. Περιμένω να βγάλεις φωτογραφία με τη συνταγή σου, και μη ξεχάσεις να τη μοιραστείς στα social media και να κάνεις tag το Εργαστήρι Συνειδητής Διατροφής για να το δω κι εγώ!   Συνταγή: Σοφία Κανέλλου, Διαιτολόγος – Διατροφολόγος, MSc  
Χρόνος
Total Time: 2 ώρες 10 λεπτά.
Υλικά
  • 300 γραμμάρια tempeh φυσικό
  • 2 κουτάλια σούπας σάλτσα σόγιας (ταμάρι ή shoyu)
  • 2-3 τεμ. χαρουποπαξίμαδα
  • 3 κουτάλια σούπας ρεβιθάλευρο
  • 1 κουτάλια σούπας λάδι
  • Νερό (όσο πάρει για το χυλό)
  • Πιπέρι
  • Καπνιστή πάπρικα (προαιρετικά)
Ετοιμασία
  1. Ατμίστε το tempeh για 5 λεπτά

  2. Κόψτε το με εγκάρσια τομή ώστε να βγουν 4 “φιλέτα”.

  3. Βουτήξτε το στη σάλτσα σόγιας, πασπαλίστε με πιπέρι και αφήστε το για περίπου 1 ώρα.

  4. Εν τω μεταξύ, ετοιμάστε χυλό από ρεβιθάλευρο, πάπρικα και νερό και λίγη σάλτσα σόγιας.
    Σε ένα μπλέντερ θρυμματίστε τα χαρουποπαξίμαδα και απλώστε σε ένα πιάτο.

  5. Κατόπιν, Βουτήξτε τα φιλέτα στο χυλό και μετά στο παξιμάδι.

  6. Τοποθετήστε σε ελαφρώς λαδωμένο τηγάνι και ψήστε σε δυνατή φωτιά για 3 λεπτά την κάθε μεριά. Γαρνίρετε με λεμόνι και μυρωδικά.

    Μπορεί να χρησιμοποιηθεί κι ο φούρνος αντί για τηγάνι, τοποθετόντας τα κομμάτια σε χαρτί ψησίματος. Προθερμένετε τον φούρνο στους 180ο και ψήνετε για 10 λεπτά.
Note

Συνταγή τροποποιημένη: Σοφία Κανέλλου, Διαιτολόγος – Διατροφολόγος, MSc

Keywords: tempeh, τέμπε, προϊόντα ζύμωσης, έντερο, σόγια, χαρούπι