Ρυθμίσεις Εκτύπωσης:

Μπισκότα Βρώμης

Χρόνος
Total Time: 27 λεπτά.
Υλικά:
  • 130 γραμμάρια νφάδες βρώμης
  • 140 γραμμάρια σιρόπι σφενδάμου
  • 150 γραμμάρια ταχίνι (ολικής άλεσης)
  • 70 γραμμάρια φουντούκια (χοντροκομμένα)
  • 1/2 κουταλιές του τσαγιού κανέλα
  • 30 γραμμάρια σταφίδες μαύρες
  • ξύσμα πορτοκάλι (1/2 πορτοκάλι)
  • χυμό από 1 πορτοκάλι (προεραιτικά)
Ετοιμασία:
  1. Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 170°C βαθμούς και στρώνετε λαδόκολλα σε δύο ταψιά.

  2. Ψήνετε τα φουντούκια στους 150°C για 5’ και κατόπιν τα αλέθετε.

  3. Σε ένα μπολ βάζετε όλα τα στεγνά συστατικά: νιφάδες, φουντούκια, ξύσμα και τα ανακατεύετε με το χέρι.

    Εάν προσθέσετε το χυμό δεν θα είναι τόσο σφιχτή για να την πλάσετε, οπότε την βάζετε με τη βοήθεια δύο κουταλιών στο ταψί σαν μπουκίτσες. Θα απλωθούν λίγο
  4. Προσθέστε τα συστατικά. Πλάστε μέχρι να γίνει ομοιογενές μίγμα, μαλακό και ελαφρώς κολλώδες.

  5. Βάλτε αντικολλητικό χαρτί στο ταψί και με ένα κουτάλι μοιράστε τη ζύμη σε κουταλιές με μια επαρκή απόσταση μεταξύ τους.

  6. Ψήστε σε ήδη προθερμασμένο φούρνο στους 170°C για 12’ μέχρι να ροδίσουν οι άκρες. Αφήστε να κρυώσουν και μετά φυλάξτε σε κλειστό μεταλλικό κουτί.

Note

Τα γλυκαντικά δεν προτείνονται σε ηλικίες κάτω του 1 έτους.

 

Συνταγή: Σοφία Κανέλλου, Διαιτολόγος – Διατροφολόγος, MSc