Ρυθμίσεις Εκτύπωσης:

Μπισκότα shortbread vegan

Χρόνος
Total Time: 30 λεπτά.
Υλικά:
  • 200 γραμμάρια αλεύρι (ολικής αλέσεως)
  • 50 γραμμάρια αλεύρι αμυγδάλου
  • 100 γραμμάρια βύνη κριθαριού (ή ρυζιού ή καλαμποκιού)
  • 50 γραμμάρια ηλιέλαιο (ή αραβοσιτέλαιο)
  • 1/2 κουταλιές του τσαγιού σκόνη βανίλιας
  • 1/2 κουταλιές του τσαγιού μαγειρική σόδα
  • 1 πρέζες αλάτι* (ιωδιούχο)
  • ξύσμα από μισό λεμόνι (ακέρωτο)
Ετοιμασία:
  1. Σε ένα μπολ, ανακατέψτε μαζί όλα τα ξηρά συστατικά (αλεύρι, το αλάτι, τη βανίλια, το ξύσμα λεμονιού και τη σόδα) Προσθέστε το λάδι στα ξηρά συστατικά, φροντίζοντας να απορροφηθεί καλά.

  2. Τέλος, προσθέστε στο μίγμα τη βύνη αραιωμένη με λίγο νερό και ανακατέψτε γρήγορα. Αν η ζύμη είναι λίγο ξηρή, προσθέστε λίγο νερό.

  3. Τυλίξτε τη ζύμη με μεμβράνη και αφήστε στο ψυγείο για μισή ώρα.

    Αφαιρέστε από το ψυγείο, ανοίγετε τη ζύμη με τον πλάστη και σχηματίζετε τα μπισκότα.

  4. Τοποθετήστε τα σε ένα ταψί με λαδόκολλα και ψήνουμε στους 180 βαθμούς (φούρνο με αέρα) για 15’ (ανάλογα με το πάχος). 

    Ελέγξτε το μαγείρεμα: η ζύμη πρέπει να έχει ένα ωραίο χρυσό χρώμα.
Note

*Το αλάτι και τα γλυκαντικά προτείνονται για ηλικίες μεγαλύτερες του 1 έτους.

 

Συνταγή: Σοφία Κανέλλου, Διαιτολόγος – Διατροφολόγος, MSc