Μπορεί να μην είναι τα κλασικά μπισκότα που, ίσως, κάποτε είχατε δοκιμάσει στη Σκωτία...αλλά η γεύση τους σίγουρα θα σας κερδίσει!
Συνταγή: Σοφία Κανέλλου, Διαιτολόγος – Διατροφολόγος, MSc
Σε ένα μπολ, ανακατέψτε μαζί όλα τα ξηρά συστατικά (αλεύρι, το αλάτι, τη βανίλια, το ξύσμα λεμονιού και τη σόδα) Προσθέστε το λάδι στα ξηρά συστατικά, φροντίζοντας να απορροφηθεί καλά.
Τέλος, προσθέστε στο μίγμα τη βύνη αραιωμένη με λίγο νερό και ανακατέψτε γρήγορα. Αν η ζύμη είναι λίγο ξηρή, προσθέστε λίγο νερό.
Τυλίξτε τη ζύμη με μεμβράνη και αφήστε στο ψυγείο για μισή ώρα.
Αφαιρέστε από το ψυγείο, ανοίγετε τη ζύμη με τον πλάστη και σχηματίζετε τα μπισκότα.
Τοποθετήστε τα σε ένα ταψί με λαδόκολλα και ψήνουμε στους 180 βαθμούς (φούρνο με αέρα) για 15’ (ανάλογα με το πάχος).
*Το αλάτι και τα γλυκαντικά προτείνονται για ηλικίες μεγαλύτερες του 1 έτους.
Συνταγή: Σοφία Κανέλλου, Διαιτολόγος – Διατροφολόγος, MSc