Ρυθμίσεις Εκτύπωσης:

Μπισκότα shortbread vegan

Μπορεί να μην είναι τα κλασικά μπισκότα που, ίσως, κάποτε είχατε δοκιμάσει στη Σκωτία...αλλά η γεύση τους σίγουρα θα σας κερδίσει!

 

Συνταγή: Σοφία Κανέλλου, Διαιτολόγος – Διατροφολόγος, MSc

Χρόνος
Total Time: 30 λεπτά.
Υλικά:
  • 200 g αλεύρι (ολικής αλέσεως)
  • 50 g αλεύρι αμυγδάλου
  • 100 g βύνη κριθαριού (ή ρυζιού ή καλαμποκιού)
  • 50 g ηλιέλαιο (ή αραβοσιτέλαιο)
  • 1/2 tsp σκόνη βανίλιας
  • 1/2 tsp μαγειρική σόδα
  • 1 pinch αλάτι* (ιωδιούχο)
  • ξύσμα από μισό λεμόνι (ακέρωτο)
Ετοιμασία:
  1. Σε ένα μπολ, ανακατέψτε μαζί όλα τα ξηρά συστατικά (αλεύρι, το αλάτι, τη βανίλια, το ξύσμα λεμονιού και τη σόδα) Προσθέστε το λάδι στα ξηρά συστατικά, φροντίζοντας να απορροφηθεί καλά.

  2. Τέλος, προσθέστε στο μίγμα τη βύνη αραιωμένη με λίγο νερό και ανακατέψτε γρήγορα. Αν η ζύμη είναι λίγο ξηρή, προσθέστε λίγο νερό.

  3. Τυλίξτε τη ζύμη με μεμβράνη και αφήστε στο ψυγείο για μισή ώρα.

    Αφαιρέστε από το ψυγείο, ανοίγετε τη ζύμη με τον πλάστη και σχηματίζετε τα μπισκότα.

  4. Τοποθετήστε τα σε ένα ταψί με λαδόκολλα και ψήνουμε στους 180 βαθμούς (φούρνο με αέρα) για 15’ (ανάλογα με το πάχος). 

    Ελέγξτε το μαγείρεμα: η ζύμη πρέπει να έχει ένα ωραίο χρυσό χρώμα.
Note

*Το αλάτι και τα γλυκαντικά προτείνονται για ηλικίες μεγαλύτερες του 1 έτους.

 

Συνταγή: Σοφία Κανέλλου, Διαιτολόγος – Διατροφολόγος, MSc

Η συνταγή online: https://siniditidiatrofi.gr/recipe/biskota-shortbread-vegan/