Ρυθμίσεις Εκτύπωσης:

Μπιφτέκια από ροβίτσα με χωριάτικη σαλάτα και φέτα αμυγδάλου

Τα τελευταία χρόνια η ροβίτσα ξαναμπαίνει δυναμικά στη διατροφή μας! Για τους παλιούς είναι ένα γνωστό όσπριο και για τους νέους είναι μία καινούργια ανακάλυψη. Νόστιμο και έυκολο όσπριο, αρκετά θρεπτικό που μπορεί να δοκιμαστεί με πολλούς διαφορετικούς τρόπους. Αυτή η συνταγή έχει δοκιμαστεί αρκετές φορές και έχει πάρει πολύ καλά σχόλια ενώ σας δίνει την ευκαιρία για ένα ολοκληρωμένο γεύμα. Πάμε να την δούμε...
Υλικά:
  • 230 g ροβίτσα (βρασμένη, περίπου 1/2 φλ. άβραστη)
  • 15 g λιναρόσπορος (αλεσμένος)
  • 40 g νιφάδες φαγόπυρου (ή βρώμης, περίπου 1/2 φλ.)
  • 3 tbsp νερό
  • Και για τις γεύσεις:
  • 1 clove σκόρδο
  • 1/2 tsp αλάτι
  • 60 g ντομάτα (στον τρίφτη)
  • 60 ml ελαιόλαδο
  • 1/4 tsp τζίντζερ (σκόνη)
  • 1/2 tsp βασιλικός (ξερός)
  • 1 tbsp χυμός λεμονιού
  • 1 μικρό κολοκυθάκι (τριμμένο, προαιρετικά)
  • Για τη σαλάτα, που είναι μια παραλλαγή της χωριάτικης:
  • 1-2 ντομάτες
  • 1/2 ξερό κρεμμύδι
  • 8-10 ελιές
  • 4-6 παξιμάδια (ολικής αλέσεως)
  • 1/2 πράσινη πιπεριά
  • ρίγανη
  • ελαιόλαδο
  • αλάτι*
  • βίγκαν φέτα αμυγδάλου
  • Υλικά για 2 κούπες φέτα(σε spread μορφή):
  • 70 g ασπρισμένα αμύγδαλα
  • 1/2 tbsp χυμό λεμονιού
  • 1-2 clove σκόρδο (ψιλοκομμένες)
  • 1 tsp αλάτι* (θαλασσινό)
  • 45 ml ελαιόλαδο (εξαιρειτικά παρθένο)
  • 60 ml νερό (1/4 φλ.)
  • 5 g διατροφική μαγιά (περίπου 1κσ, προαιρετικά)
Ετοιμασία:
    Για τα μπιφτέκια:
  1. Βράστε την ροβίτσα σε άφθονο νερό για 15-20 λεπτά και μετά στραγγίξτε τη.

  2. Προθερμάνετε το φούρνο στους 150° βαθμούς.

  3. Σε ένα μπολάκι ανακατέψτε το λιναρόσπορο στις 3 κουταλιές της σούπας νερό και αφήστε τα για 5 λεπτά.

  4. Στο μούλτι χτυπήστε τις νιφάδες φαγόπυρου να γίνουν σκόνη, αδειάστε σε μπολ.

  5. Στο μούλτι χτυπήστε τη βρασμένη ροβίτσα, το μίγμα λιναρόσπορου και νερού και τις γεύσεις, όχι πολύ, να μείνουν και λίγα κομματάκια.

  6. Αδειάστε το μίγμα σε ένα μπολ και ανακατέψτε με τις νιφάδες μέχρι να έχετε μια ζύμη κάπως πηχτή.

  7. Πλάστε τα μπιφτέκια και ψήστε τα στους 150° βαθμούς για 20-25 λεπτά , ανάλογα με το φούρνο σας.

  8. Για τη σαλάτα:
  9. Ανάλογα με τις ποσότητες που επιθυμείτε βάζετε όσα υλικά θέλετε, κόβετε τα λαχανικά, και ανακατεύετε με παξιμάδια και μπαλάκια βίγκαν φέτας από αμύγδαλα, με λίγο αλάτι , ρίγανη και ελαιόλαδο. 

  10. Για τη vegan φέτα αμυγδάλου:
  11. Χτυπήστε όλα τα υλικά με ένα καλό μπλέντερ (ή λίγα λίγα σε ένα μούλτι).

    Έτοιμη η φέτα!

Note

*Η χρήση αλατιού προτείνεται για ηλικίες άνω του 1 έτους.

 

Συνταγή από Τime News

Η συνταγή online: https://siniditidiatrofi.gr/recipe/biftekia-apo-rovitsa-me-choriatiki-salata-kai-feta-amygdalou/