Ρυθμίσεις Εκτύπωσης:

Μπιφτέκια από ροβίτσα με χωριάτικη σαλάτα και φέτα αμυγδάλου

Υλικά:
  • 230 γραμμάρια ροβίτσα (βρασμένη, περίπου 1/2 φλ. άβραστη)
  • 15 γραμμάρια λιναρόσπορος (αλεσμένος)
  • 40 γραμμάρια νιφάδες φαγόπυρου (ή βρώμης, περίπου 1/2 φλ.)
  • 3 κουτάλια σούπας νερό
  • Και για τις γεύσεις:
  • 1 σκελίδες σκόρδο
  • 1/2 κουταλιές του τσαγιού αλάτι
  • 60 γραμμάρια ντομάτα (στον τρίφτη)
  • 60 χιλιοστόλιτρα ελαιόλαδο
  • 1/4 κουταλιές του τσαγιού τζίντζερ (σκόνη)
  • 1/2 κουταλιές του τσαγιού βασιλικός (ξερός)
  • 1 κουτάλια σούπας χυμός λεμονιού
  • 1 μικρό κολοκυθάκι (τριμμένο, προαιρετικά)
  • Για τη σαλάτα, που είναι μια παραλλαγή της χωριάτικης:
  • 1-2 ντομάτες
  • 1/2 ξερό κρεμμύδι
  • 8-10 ελιές
  • 4-6 παξιμάδια (ολικής αλέσεως)
  • 1/2 πράσινη πιπεριά
  • ρίγανη
  • ελαιόλαδο
  • αλάτι*
  • βίγκαν φέτα αμυγδάλου
  • Υλικά για 2 κούπες φέτα(σε spread μορφή):
  • 70 γραμμάρια ασπρισμένα αμύγδαλα
  • 1/2 κουτάλια σούπας χυμό λεμονιού
  • 1-2 σκελίδες σκόρδο (ψιλοκομμένες)
  • 1 κουταλιές του τσαγιού αλάτι* (θαλασσινό)
  • 45 χιλιοστόλιτρα ελαιόλαδο (εξαιρειτικά παρθένο)
  • 60 χιλιοστόλιτρα νερό (1/4 φλ.)
  • 5 γραμμάρια διατροφική μαγιά (περίπου 1κσ, προαιρετικά)
Ετοιμασία:
    Για τα μπιφτέκια:
  1. Βράστε την ροβίτσα σε άφθονο νερό για 15-20 λεπτά και μετά στραγγίξτε τη.

  2. Προθερμάνετε το φούρνο στους 150° βαθμούς.

  3. Σε ένα μπολάκι ανακατέψτε το λιναρόσπορο στις 3 κουταλιές της σούπας νερό και αφήστε τα για 5 λεπτά.

  4. Στο μούλτι χτυπήστε τις νιφάδες φαγόπυρου να γίνουν σκόνη, αδειάστε σε μπολ.

  5. Στο μούλτι χτυπήστε τη βρασμένη ροβίτσα, το μίγμα λιναρόσπορου και νερού και τις γεύσεις, όχι πολύ, να μείνουν και λίγα κομματάκια.

  6. Αδειάστε το μίγμα σε ένα μπολ και ανακατέψτε με τις νιφάδες μέχρι να έχετε μια ζύμη κάπως πηχτή.

  7. Πλάστε τα μπιφτέκια και ψήστε τα στους 150° βαθμούς για 20-25 λεπτά , ανάλογα με το φούρνο σας.

  8. Για τη σαλάτα:
  9. Ανάλογα με τις ποσότητες που επιθυμείτε βάζετε όσα υλικά θέλετε, κόβετε τα λαχανικά, και ανακατεύετε με παξιμάδια και μπαλάκια βίγκαν φέτας από αμύγδαλα, με λίγο αλάτι , ρίγανη και ελαιόλαδο. 

  10. Για τη vegan φέτα αμυγδάλου:
  11. Χτυπήστε όλα τα υλικά με ένα καλό μπλέντερ (ή λίγα λίγα σε ένα μούλτι).

    Έτοιμη η φέτα!

Note

*Η χρήση αλατιού προτείνεται για ηλικίες άνω του 1 έτους.

 

Συνταγή από Τime News